perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulupukki kävi

Joulunaluset meni perinteisesti kaikenlaisen häsläyksen merkeissä, joten pelattua tuli vain mitä ehti.

Rauman kirjastolla testailtiin viidellä pelaajalla Agricolan Farmers of the Moor -lisuri, joka näin neitsytmatkan jälkeen ei peliä ainakaan pahentanut. Oikeastaan meikäläisen mielestä kyseessä on varsin hyvä lisuri, sillä peliin tulee kaikenlaista uutta tekemistä eikä pelkästään uusia kortteja. Vaikka Agricola lisurin myötä monimutkaistuukin, muuttuu se kuitenkin ehkä kilpailumielessä helpommaksi, sillä lisääntyneen tekemisen myötä on helpompi tahdittaa oma peli eri vaiheeseen muiden kanssa. Näin ei ole jatkuvasti samaan aikaan kilpailemassa samoista resursseista ja toiminnoista muiden kanssa. Mutta yhteenvetona: Jos Agricolaan ylipäätänsä voi kyllästyä, Farmers of the Moor ruikkii Taika-Jimboa peliin.

Muita uusia pelejä ei sitten olekaan tullut testailtua ellei semmoiseksi lasketa anselmin Veraa, joka on sääntöuudistusten myötä ottanut melkoisia harppauksia eteenpäin. Hauskaa seurata sivusta miten toisen ihmisen peliprojekti etenee, ja tulee siinä sitten itsekkin mietittyä pelejä vähän tarkemmin. Edellä mainittujen lisäksi on mikon kanssa sodittu Memoir-tantereella vähän päästä sekä paukutettu Dominionia, jonka mielekkyys riippu tosi paljon setupista. Lisäksi parin pelin edestä Carcassonne: Kivikautta ollaan oteltu.


Nostin kahdeksan järvilaattaa perätysten...
---

Tätä kirjoittaessa onkin Joulupäivä, mikä tarkoittaa sitä, että eilen ON SAATU PAKETTEJA!!! Eikä lainkaan huonoja paketteja Pukki tuonukkaan. BGG:n Secret Santa oli liikenteessä Teksasin malliin 1960: The Making of the Presidentillä ja Wallacen Rise of Empiresillä. Meiän oma Pukki luotti myös Wallaceen tuomalla Steamin ja siihen kylkeen For Salen. Aika jepsakkaa.


Kiltti poika...

2 kommenttia:

JanE kirjoitti...

Hei Atte,
olet siis hylännyt pahaisen blogisi. Turhaan siis enään palaan sivuille?

A.Moilanen kirjoitti...

Blogi pyörii kyllä edelleen...