sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Super Savari

13.6. oli lauantai, jolloin savarin olisi kannattanut pelata lottoa. Ilta aloitettiin Reiskalla, jota pelaamassa olivat savarin lisäksi maija, hyrsky ja minä. Minä rupesin melkein heti alussa pyörittämään Alien Toyshopin avulla 2xVP-myllyä. Mitä nyt välillä myin jotain ja sitten developpasin/settlasin muiden pelatessa ko. rooleja. 6-developeista lähdin Terraformin Guildia rakentamaan ja se kombottikin aika hyvin Terraforming Robotsin kanssa. Suoraviivaisen VP-pyörityksen seurauksena peli katkesi VP-chippien loppumiseen, minun kerätessä enemmistön. savari kuitenkin väänsi ittensä jollain ihme keinolla tasapisteisiin (56p) ja vei voiton suuremmalla käsikorttien määrällä. Voittaakseni, tuohon Alien Toyshopin kylkeen olisin tarvinnut toisen alien- tai geenimaailman, jottei myydessä olisi tarvinnut sitä Toyshopin korttia hävittää.

Reiskan jälkeen tikukin vielä tuli paikalle. Päätettiin sitten kokeilla Agricolaa viisinpelinä. Haastetta riitti, sillä hyrskyn oli lähdettävä töihin joten meillä oli vain 1,5h aikaa - aika vähän viisinpelille mielestäni. No eihän siinä sitten. Peli pelattiin sen kummemmin miettimättä ja ehdimme kuin ehdimmekin pyöräyttää matsin alusta loppuun. Käytössä oli K-pakka. Pikapeli teki sen, että itseltäni jäi occupationeista Weaver (2 lammasta tuottaa 1 ruuan jokaisen kierroksen alussa) huomaamatta. Löysin sen kädestäni vasta jossain 10. kierroksen paikkeilla. Jos tuon olisin aikaisemmin huomannut, niin se olisi ollut selvä suunnannäyttäjä pelille. Nyt mitään muuta vastavaa ei oikein mulla ollut, joten päädyin koittamaan power-pelaamista, eli hamstraan resursseja ja teen kaiken valmiiksi sitten kerralla. Ei se oikein 5-pelissä toiminut, sillä melkein kaikki muodostui pullonkaulaksi, kun niitä ei vain ehtinyt hankkimaan ajoissa. Lopputulokset olivat savari 44p, maija 42p, hyrsky 40p, minä 35p ja tiku 18p.

Tämän jälkeen jäimme savarin ja tikun kanssa kolmistaan pelaamaan pitkästä aikaa Fearsome Floorsia, jonka savari vei taas ja vieläpä ylivoimaisesti. tikulla kuoli kolme neljästä ukosta ja minullakin kaksi savarin viedessä kaikki nappulansa ulos. 

Kolme voittoa putkeen alkoi olla jo liikaa =) Onneksi vuorokausi oli juuri vaihtunut, joten meillä saattoi olla toivoa. Haastoimme savarin sitten vielä yhteen Reiska-matsiin, sillä revanssi oli pakko saada. Alku ainakin näytti hyvälle, sillä juurikaan parempaa Doomed World-aloitusta en olisi voinut toivoa. Käteen sattui nimittäin Lost Species Arc World, joka löysi tiensä pöytään heti ensimmäisellä kierroksella. Kun vielä muille ei Produce-Trade tuonut vastaavaa hyötyä kuin minulle, kuvion nimi oli selvä. Mulla oli lähes koko pelin ajan käsi limitissä ja Lost Species Arc Worldin jälkeen kaksi seuraavaa pöytäämääni korttia olivat molemmat 6-developpeja (Merchant Guild ja Alien Tech Institute). Lost Species ja Merchant Guild ovat yhdessä aika myrkyllinen kombo: Produce -> 4 lappua käteen, Trade -> 4 lappua käteen. Meinasin näin ollen heti perään jopa pöydätä kolmannenkin 6-develin (Galactic Federation) mutta päätin kuitenkin vain keskittyä noiden kahden aikaisemman suomiin mahdollisuuksiin ja monipuolistaa omaa engineä.

Ja tulihan se revanssi sieltä - piti vain odottaa sunnuntaita. Mulla 66p, tikulla 56p ja savarilla ~35p. Oli hyvin erilainen taktiikka kuin edellisessä pelissä, sillä tällä kertaa mulla oli VP-chippeinä vain 3 pistettä. Potti kertyi kokonaan arvokkaista korteista.

Ei kommentteja: