maanantai 15. kesäkuuta 2009

Rauman Vesitorni 14.6.

Vesitornilla oli luvassa ainakin kunnon pelejä, sillä etukäteen oli puhetta ollut kolmikosta Agricola, Caylus, Le Havre. Näistä pöytään ensimmäisenä päätyi Agricola, jota pelaamassa olivat vesa, ari, paulikrista ja meitsi. Edellisen pelin tapaan mulla tuli K-pakasta lähtökäteen Weaver, jonka kautta päätin ilman muuta lähteä peliäni rakentamaan. Harmi vain, että puu blokattiin multa sen verran pitkään, etten saanut heti alussa lampaiden tarvitsemaa aitausta pystyyn, jolloin Weaverin täysi potentiaali jäi hyödyntämättä. Kun vielä muut onnistuivat harvinaisen hyvin blokkaamaan muutamalla kierroksella juuri ne tarvitsemani ruudut, meni alkupeli vähän räpiköinniksi. Schnaps Distiller kuitenkin auttoi porkkanan ilmestymisen myötä koneen käyntiin ja mahdollisti perheen kasvattamisen. Tässä vaiheessa arilla tosin oli jo sen  verran kova Bake Houseen (2 viljaa -> 10 ruokaa) perustuva kone rullaamassa, että vaikeaa oli päästä voittokamppailuun mukaan. Lopussa ari vetäisi vielä aika hävyttömät bonukset korteista (9+9), millä irtosi voitto. ari 37p, minä 32p, vesa ja pauli 26p, krista 16p.

Tämän jälkeen kaide alkoi Catanin Cities & Knigthsia opettamaan samalla, kun savari, vesa ja minä jäimme pitkästä aikaa Caylusta mylläämään. Edellisen illan super savari kaiveli vielä takaraivossa sen verran, että pelin aikana tuli useammalla kierroksella savarin peliä torpattua viskaalin avulla. Sitten jos ei savaria torpannut, pelasi itse kisällin etupeltoon ja siirti viskaalin riittävän kauas eteen. Näin onnistuin vähän ohjailemaan peliä. Vielä kun linnastakin sain aina sinne pelatessani kuninkaan suosion, peli luisti. Melkein loppuun asti menimme melko  lailla tasatahtia mutta pari kierrosta ennen loppua onnistuin repäisemaan parissa kierroksessa 40p kaulan päätyen lopulta 96 pisteeseen.

Harmittavan lähelle 100 pistettä pääsin. Tuo raja on vielä normaalissa pelissä rikkomatta. Hitaasti etenevässä kaksinpelissä ei tuo raja varmastikaan ole temppu eikä mikään mutta pelaamissamme peleissä viskaalia heitetään aika usein eteenpäin etupeltoon pelattujen kisällien turvaamiseksi ja (varsinkin loppupelissä) johtajien toimesta peliä joudutetaan.

Ei kommentteja: