maanantai 13. lokakuuta 2008

Kylmä ja kova maa

Vähän venähti Kuopion reissusta kirjottaminen mutta kyllä tämä täältä tullee, kun vähän kakistaa. Reilu viikko sitten tuli siis käytyä Kuopiossa ja suunnitelmissa oli jymy-r:n, panssarimaunun ja manfredin kanssa vähän speelailla. Vein samalla jymylle Agricolan, jonka piti olla viikonlopun pääruokana.

Mutta niinhän siinä sitten kävi, että lauantaina pullonhenki riehui sen verran rajusti ettei Agricola uskaltanut meidän kanssa samaan pöytään. Sensijaan Galaxy Trucker ja 6 nimmt! kestivät menossa paremmin mukana. jymy-r oli oikea rekkamies (myös hymyltään) ja meikäläinen niisti 6 nimmtissä. Jälkimmäiseen saatiin mukavasti 8 pelaajaa, kun panssarimaunun tyttökaveri minna kavereineen liittyi rinkiin. Kaikki tuntuivat tykkäävän. Lopuksi otettiin vielä hauskoja juomapelejä... No ensi kerralla sitten onkin moniverroin nautinnollisempaa nauraa, kun "kokenut" maanviljelijä jymy-r rikkoo selkänsä kivisiä peltoja kyntäessään samalla kun meitsi makaa riippumatossa leipien paistumista odotellen.

On muuten pirun pitkä matka tärryyttää Kuopiosta Raumalle. Täällä sitä ollaan ja nautitaan pienistäkin pelihetkistä. Kerran pelattiin Galaxy Truckeria kaksinpelinä maijan kanssa ja taisi vähän jopa upota. Veikkaan, että kohta mulla ei ole enää mitään mahiksia ku olen niin onneton vähänkin nopeutta vaativissa peleissä.

Bridge-rintamalle kuuluu semmoista, että olen tässä omatoimisesti kirjasta opetellu ns. luonnollista tarjoussysteemiä ja eilen kävin toista kertaa vähän pelailemassa. Toistaiseksi pelattiin vielä helpompaa, niin sanottua sangi-peliä mutta kyllä siinäkin vielä joutuu välillä papereista lunttamaan. Vähän vielä olen epäuskoinen bridgen sisällöstä pelinä. Jotenkin se vain tuntuu kovin mekaaniselta, kun tarjoussysteemi on hyvin tarkkaan ennalta sovittu ja varsinainen tikkipeli on melko yksinkertaista. Ehkä kuitenkin olen väärässä, sillä pelikaverit kovasti muuta vakuuttavat ja pelaajia maailmalla riittää.

Saas muuten nähdä, miten bridge-porukkaan hiukan tujummat lautapelit uppoavat. Jotain Carcassonnen ja Alhambran tyylistä ovat kuulemma pelanneet joten eilen esittelin vähän Caylusta ja samointein sovittiin torstaille peli-ilta. Toivottavasti uppoaa.

Ei kommentteja: