keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Roskabridgeä vai tosipeliä?

Yhtenä iltana kävin paikallisen tyypin luona vähän bridgeä opettelemassa. Mitä olin vähän entuudestaan bridgestä lukenut, niin ihmettelin tosissaan, miten se muka nyt niin vaikeaa voi olla. No nyt se sitten selvisi: ns. roska-bridge on helppoa mutta korkean moraalin bridge hyvinkin hankalaa. Roska-bridgessä parit eivät ole sopineet mitään sen kummempaa tarjoussysteemiä, kun taas tosipeleissä jokaisella tarjouksella viestitään jotain kaverille. Lainasin samalla reissulla 70-sivuisen kirjan, joka keskityy pelkästään yleisimmin käytetyn tarjoussysteemin opetteluun. Kyseessä ei siis tosiaankaan ole kovin helposti lähestyttävä viihdepeli, mistä kertoo sekin, että kansalaisopistolla ohjelmassa oli joulukuuhun kestävä bridge-kurssi. Opeteltavaa siis riittää.

Pelattiin maijan kanssa sunnuntaina kolmas peli Reiskaa. Nopeaa on ollu kehitys, kun jo kolmannessa pelissään maija keräsi hulppeat 62 pistettä. Itelläni kesti huomattavasti pitempään ennen, kuin pääsin edes kolmenkympinkerhoon. No samassa pelissä itsekkin sain 80p rikki, kun Galactic Renaissancella ja SETI:llä nappasin yhteensä vaivaiset 17+12 = 29p ja siihen päälle vielä 21p VP-chipeillä. Ehkä pelitempo oli sillä kerralla hieman hidas mutta se sopi molemmille.

Tänään sitten tuli Saksasta Milan-Spielen paketti. Nopeaa toimintaa oli. Torstai-iltana tilasin ja jo tiistaina päivällä olivat kuulemma käyneet ovella koputtelemassa. Nyt täytyy vielä tarkkaan miettiä, mitä sitä ottaisi Kuopion reissulle mukaan. Ottaisko uuden ja kiiltävän Galaxy Truckerin vaiko jotain pienempää, kun sitä kuiteskin jymy-r:n Agricolaa mätetään? Yksi selkeä parannus tässä saksankielisessä GT:ssä oli aikaisemmin pelaamaani enkkuversioon. Toista ja kolmatta kierrosta osoittava lätkä oli tällä kertaa paksua pahvia normaalin pelikortin sijaan. Toinen pienempi parannus on alusfiguurien tylsemmät kärjet. Aikaisempia ei tehnyt mieli hukata villamaton sisään mutta näillä uusilla tuskin niin pahaa jälkeä ei saa aikaan.

Ei kommentteja: