maanantai 9. helmikuuta 2009

Askel eteenpäin kerhohommissa

Suurimpana asiana Rauman lautapelielämässä tällä hetkellä on horisontissa siintävä pelikerho. Männä viikolla otin yhteyttä suoraan Rauman kulttuuri- ja vapaa-ajantoimen johtajaan, joka neuvoi soittamaan edelleen kirjaston johtajalle, nuorisotoiminnan johtajalle ja opetustoimen talouspäällikölle pelipaikkaan liittyvissä asioissa. Tähän asti kyselyt oli aina osoitettu ns. rivivirkailijoille, jotka sitten tietysti sanoivat ohjeiden mukaan, että tilojen käytöstä pitäisi maksaa. Nyt kun kuitenkin puhuin ylintä valtaa käyttävien ihmisten kanssa, niin he jopa vähän innostuivat lautapelitoiminnasta ja lupasivat selvitellä, josko meille löytyisi sopivia tiloja ilmaiseksi käyttöön. Näistä kirjasto kuullosti lupaavimmalta, sillä johtaja oli tietoinen että muualla kirjastoissa on vastaavaa toimintaa ja nyt tiistaina olen menossa juttelemaan yhteistyökuvioista tarkemmin. Oikeastaan miljöönsä puolesta kirjasto varmaan olisikin paras vaihtoehto. Kohta tämän asian suhteen onkin sitten jo paljon viisaampi.

Pelailtukin on. Perjantaina arin, vesan, paulin ja tikun kanssa kokoonnuimme taas meille. Ensimmäisenä pöytään päätyi Agricola, jota viimeiset kuukaudet on tehnyt jatkuvasti mieli pelata. Tällä kertaa ruuan hankinta oli vähän helpompaa mutta jälleen kesti vähän turhan pitkään ennen kuin ruuan puolesta pääsin laajentamaan perhettä. Aikaisemmista peleistä poiketen en tällä kertaa juuri eläimiä kasvatellut vaan viljelin viljaa ja porkkanoita. Tässä auttoi suunnattomasti Undergardener- ja SwingPlow-kortit, joista ensimmäinen
antoi porkkanaa ja jälkimmäinen mahdollisti kolmen pellon kyntämisen yhdellä kertaa. En kuitenkaan saanut hommattua tulisijaa riittävän ajoissa, jotta rehut olisi saanut muutettua hyvällä suhteella evääksi. Peli päättyi lopulta arin hienoon voittoon (37p), kun tilalla ei jäänyt ainuttakaan ruutua käyttämättä. vesa oli kakkonen (35p) ja minä kolmas (33p). pauli ja tiku jäivät sitten perälle.

Seuraava peli oli pitkästä aikaa Fearsome Floors ja saarinenkin oli ehtinyt liittyä seuraan, joten mukava 6-pelaajan matsi saatiin aikaiseksi. Muut pelasivat ensimmäistä kertaa, joten pelasimme ihan perussäännöillä ilman kelloa ja vain yhdellä monsterilla. Tuloksena oli neljän pelaajan tasapeli, kun jokainen sai kaksi kolmesta hahmostaan pihalle. saarinen hoiti homman kuitenkin ensimmäisenä, joten hänelle voitto.


Illan päätteeksi vielä esittelin kaikille Illuminatin Y2K-lisäosalla. Vähän etukäteen hirvittelin muiden haluja Illuminatiin, sillä kello oli jo paljon ja tiesin että peli venyy helposti. Kun pauli kuitenkin ilmoitti jäävänsä sivuun, niin ajattelin, että viidellä pelaajalla peli on mahdollista saada vielä päätökseen ennen auringon nousua.

Sääntövihkon viimeiseltä sivulta löytyvän sääntöyhteenvedon avulla pelin kulun selittäminen kävi varsin kivuttomasti ja kaikilla taisi olla jonkunmoinen kuva peliin lähdettäessä. Pian peli olikin täydessä vauhdissa ja koko porukka osallistui kivasti toimintaan. Pelin huumori nauratti kaikkia ja teki pelistä hieman kevyemmän. Jokainen oli vuorollaan lähellä voittoa mutta yhteistuumin yritykset estettiin. Itse pelasin Church of Subgeniouksella, jonka ta
voitteen onnistuin lopulta ensimmäisenä täyttämään. Vähän peli venähti mutta ei niin pahasti kuin pelkäsin mutta kello oli kuitenkin sen verran paljon, että tähän ilta päättyi.

Lauantaina aamulla menin vierailemaan jussin ja lindan luona (ja pesemään pyykkiä, kun odottelen omaan koneeseen varaosia). Pyykkisouvin lomassa pelasimme erän Menolippua jussin ja lindan äitin kanssa. Peli päättyi lopulta jussin murskavoittoon, kun hän onnistui blokkaamaan meikäläisen täysin aiheuttaen mulle roimat 40 pisteen miinukset. jussi innostuikin pelistä niin paljon, että hän uhosi jo hankkivansa itselleenkin Menolipun. Myös lindan äiti kehui peliä, koska siinä joutuu jatkuvasti keskittymään ja miettimään tekemisiä.

Junailujen jälkeen lauantai jatkui illalla anselmin luona. Aluksi opetin kaverin pelaamaan Memoiria Operation Lüttichin merkeissä. Ehkä aloitusskenaarioksi vähän hankalahko, sillä mukana ovat kaikki joukkotyypit ja Liitoumalla on vielä käytössään vahva ilma-ase. Ennen peliä anselmi uhosi, etten saisi nopeaa voittoa ja näin todella kävi. anselmi mietti huolella ja pitkään jokaisen siirtonsa ja, vaikka matsi päättyi minun puhtaaseen 4-0 voittoon, peli kesti toista tuntia. Ehkä noppa- ja korttituurikin oli minun puolellani...

Vera: Alalaidassa linna, vasemmalla metsäkylä ja scoutti, oikealla vuoristoluostari pappeineen. Rajan takana väijyvät naapurien joukot - piilossa katseilta tietenkin.

Memoirin jälkeen jatkoimme sotimista ja pöytään lyötiin Vera ja kolmanneksi seuraan liittyi calamity jane. anselmi oli hieman virittänyt peliä parempaan suuntaan ja sääntökirja oli saanuut paljon uusia parannuksia. Tällä kertaa testasin, kuinka hyvin pelissä menestyisi passiivisesti nurkassaan mähöttäen. Meinasinkin voittaa mutta viimeisellä kierroksella anselmi ja calamity jane teurastivat meikäläisen ja riistivät minulta 30 pistettä. Jäin viimeiseksi 49pisteellä. jane oli toinen 54p ja anselmi marssi voittoon 62 pisteellään. Aika hermoja raastavaa.

Ei kommentteja: