torstai 8. huhtikuuta 2010

Pääsiäishämärät

Reilun viikon mittainen pääsiäisloma jatkui Kuopiossa siitä mihin Raumalla jäätiin saavuttaen hämärät mittasuhteet.


Maanantaina ampaistiin jo hyvissä ajoin jymy-r:n kanssa Kärmeksen peli-iltaan. Pahuksen pelikaapit olivat Lukemalla kiinni ja siinäpä sitten mietittiin seuraavaa siirtoa. Voittovalinnaksi osoittautui kokeilla, ovatko kaapit lukossa. Olo oli kuin Ali-Baballa aarreluolan ovella, kun meidät peleistä erottava ovi raottui ja lopulta levähti kokonaan auki.


Siitä Ali-Baban karavaani lähti aavikolle (Aavikon karavaanit), jota pelattiin yksi kaksinpeli ja paattymattoman saavuttua kolminpeli. Meikä jylläsi ekassa ja jymis toisessa pelissä.


Erämaan ääret nähneenä maailma alkoi tuntua pieneltä (Small World), johon myös Piia liittyi pöytään. Alussa johtamani örkit kylvivät tuhoa ja tauteja mutta pistepotit jäivät kuitenkin harmillisen pieniksi. jymy-r puolestaan ajoi pannahisen leiriläispeikoilla hyvät asemat laudalta. Ajappa siinä sitten yhtä vuorelle peikonpesään leiriytynyttä karvahaisulia pihalle – vaatii melkoista voimaa. Samaan aikaan Piian suippokorva Porilaiset nappasivat toisaalta kelpo alat laudalta. paattymaton puolestaan kipristeli puolivarpahisten kanssaan kolmaalla. Tontut eivät siis kuolisi eikä peikkojen kimppuun ollut käyminen varsinkaan, kun örkkejä alkoi väsy painaa. Jymy kirosi pehkonsa vetäen kuitenkin edelleen 8 pistettä laudalta ja minä perässä örkkini 4 pisteisenä. Jymis nappasi edeltä rottamiehet ja minä lähdin tuuttaamaan perään velhoilla. Selkeänä tavoitteena oli ajaa rotat nurkkaan ja pakottaa declineen, jolloin myös Trollit olisivat lähteneet laudalta. Näin tapahtuikin mutta vasta viimeisellä kierroksella. Se kuitenkin riitti jymyn yhdellä pisteellä niistämiseen. Piia nappas voiton, jymy oli kolmas ja paattymaton neljäs 93-91-90-8x.


Lopussa vielä yksi Blokus Trigon, jonka hävisin aivan pystyyn.


Muuta ei Kärmeksessä pelattukaan KalPan pelin vuoksi.


---


Tiistaina alkoi homma mennä hämäräksi, kun jymyn luona Twilight Strugglea lossautettiin menemään. Deluxe-edition oli tästä pelistä kyllä aika varakas ostos. Kova pelilauta nimittäin hakkaa mennen tullen vanhan tuohenohuen ja käyristelevän ohutlaudan. Mutta itse peliin…


Alussa Neuvostoliitto (jymy-r) scoraili kaikki mahdolliset irtopisteet olympialaisista, sodista ja space racesta. Näin punaiset siirtyivätkin aina noin 10p johtoon. Pari kriittistä hetkeä Euroopassa ja Lähi-Idässä ei tilannetta juuri muuttanut. Maailman karttaa katsoessa Kotkansilmä huomasi kuitenkin, että USAn (minä) backswingi oli vain pitkä ja huolellinen ja että itse lyönnin alkaessa tulevaisuus näyttäisi hyvin siniseltä. Ensimmäisenä Aasia ja sitten siniseksi valahtanut Lähi-Itä sekä heti kohta perään Kaakkois-Aasia liputtivat amerikkalaisuuden puolesta. Yht’äkkiä oltinkiin nollissa. Varsinainen rusennus tuli kuitenkin vasta Mid-Warin loppupuolella, kierroksella 6, kun Afrikka, Eurooppa ja Väli-Amerikka pisteytettiin. US-victory, KO in Round 6.


Keskiviikkona hämärähommat jatkuivat. Oli uusintamatsin paikka, jossa osia vaihdettiin (jymy = USA, minä = USSR). Karhunkämmen vain tavoitti vastustajan leukaperän Euroopassa jo kolmannella kierroksella pehmitettyään ensin vastustajan vartaloiskuilla Aasiassa ja kahdella iskulla vyön alle Lähi-Idässä. Tyrmäysvoitto kolmannessa erässä.


Kertakaikkisen hieno peli tuo TS ja jymiksellekin taisi jäädä tappioista huolimatta palava halu uusintamatseille. Itsekin muistan hävinneeni ekat viisi peliä ja jokaisen kerran jälkeen vain kovempi palo pelaamaan tuli. Ihme homma.


Hämäröinnin päälle vielä hieman Knizian Samuraita kokeiltiin pitkästä aikaa kaksinpelinä. Jymis vei ekan ja minä toisen mutta vain nipin napin. Onhan se kiva peli vaikkakin hiukan shakkimainen laskelmoitavuudessaan, jos pieni tuurielementti jätetään huomioimatta.


---


Siihen påsk semester sitten jäikin pelien osalta, kun loppuviikko meni muissa merkeissä huidellessa.

Ei kommentteja: