tiistai 14. huhtikuuta 2009

Pääsiäispashaa tuulettimessa

Viime viikkoon mahtui pari aika tavalla selän verille jättänyttä tappiota. Ensimmäisen oppitunnin sain keskiviikkona, kun hyrskyn kanssa testattiin erä Twilight Strugglea. Itte pelasin jenkeillä ja vastustaja luonnollisesti neukkuja. Molemmille peli oli ensimmäinen, joten itse lähdin ihan täysin kokeilumielellä pelaamaan sen enempää tilanteita analysoimatta. Oma pelini kopsahti jo alkumetreillä, kun pelkästään tunnepohjaisiin perusteluihin nojaten lämäsin Suomen omia merkkejäni täyteen jättäen kylmän sodan alkuvaiheissa tärkeämmät alueet Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa vastustajalle. Tämä johti siihen, että hyrsky voitti pelin jo 50-luvun lopulla käytännössä kahdella tavalla - sekä pisteillä että kontrolloimalla Eurooppaa. Täytyy vielä päästä pelaamaan jokunen peli lisää, jotta näkee koko pelin draaman kaaren ja voi sanoa todellisen mielipiteensä pelistä mutta ainakin näin ensimmäisen pelin jälkeen vaikuttaa hyvälle. Peli on hieno ja teema todella mielenkiintoinen. Normaalisti vihaamani chititkin ovat kohtuullisen helppoja käsitellä, sillä ne pysyvät riittävän erillään toisistaan. Lisää tätä.

Toinen myllytys tuli perjantaina jymy-r:ltä Agricolan K-pakalla pelatussa kaksinpelissä. Itse päätin jo pelin alkuvaiheessa kokeilevani viimeinkin sitä Mansionia, joka oli pyörinyt pelistä toiseen kädessäni (Mansion siis tuplaa kivihuoneista saatavat pisteet). Peli alkoi ihan okkivokki mutta jymiksen läpi pelin jatkunut kettumainen strategia viedä minulta kaikki puut esti tilan kokonaisvaltaisen kehittämisen. Sain kyllä kartanoni pystyyn ja siitä vieläpä makoisat 16 pistettä mutta seitsemän tyhjää ruutua, nolla aitausta ja nolla lehmää toivat sen verran pahat miinukset, että paska levisi tuulettimeen pahemman kerran. Loppupisteet olivat 39-47.

Kevyemmistä peleistä pelattiin enskan kanssa Kadonneita kaupunkeja pari erää, jotka molemmat voitin. Lisäksi maijan, sumon, adin ja enskan pelattiin lauantaina Menolippua ja Ubongoa. maija junaili Menolipun nimiinsä, adin kiilatessa reittien pisteytyksessä enskan ja minun ohitse kakkoseksi. Ubongossa maija ja enska vuoroillaan taktikoivat itsensä voittoon abin ollessa molemmilla kerroilla toinen. Kaikki pelit saivat taas varauksettomat kehut ihmisiltä ja ittelläkin oli oikein mukavaa.

Ei kommentteja: