sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Rauman kirjasto la 4.4.

Eilen oli vuorossa järjestyksessään neljäs Rauman kirjaston lautapelikerhon pelilauantai. Ennakkoon suurin jännitys kohdistui paikalle saapuvien pelaajien määrään, sillä edellisellä kerralla osanottajia oli vähän vähemmän ja tälläkin kerralla tiesin että 4-5 niin sanottua vakikävijää ei pääsisi paikalle. Kuka oli shakkiturnauksessa, kuka lapsenlikkana ja kuka matkoilla. Meillä oli kuitenkin vähän vahvistuksia paikalla, kun HH, slaikkari ja stubbe tulivat Espoosta asti viikonlopuksi kyläilemään. Lopulta paikalle saapui 12 innokasta, mikä oli olosuhteet huomioon ottaen mielestäni varsin mukava määrä. Uusiakin naamoja (kaide ja tomi) näkyi ja toivottavasti innostus jatkoja varten tarttui.

Ensimmäisenä pelasimme kaiden mukanaan tuomaa Bangia, jota ei itsekään ollut tullut aikaisemmin pelattua. Kuusi pyssysankaria, slaikkari, HH, tomi, stubbe, kaide ja minä, asettui piiriin ja räiskintä oli valmis alkamaan. Meitsi oli luopio ja mikäs sen mukavampaa olisikaan ollut, kuin yrittää saada sekä lainsuojattomat että sheriffi apulaisineen hengiltä. slaikkari oli sheriffi ja avitti meikäläistä kivasti ampumalla kostoksi muun muassa oman apulaisensa HH:n. Apulaissheriffi nimittäin päätti ensimmäisellä kierroksella ilmaista olevansa slaikkarin kanssa samalla puolella ampumalla häntä polveen. Polveen ampuminen ilmeisesti sai sheriffin sen verran kovaan raivoon, että apulaisensa nirhaamisen jälkeen hän nosti kylän kovanaamat yksi toisensa jälkeen leukakeinuun. slaikkari on tän kaupungin sheriffi.

Bangissa länkkäritunnelma on mielestäni hyvin saavutettu nopean temmon, yksinkertaisten sääntöjen ja sopivan kuvituksen myötä. Mekaniikan puolesta peli ei kovin tiukkoja valintoja tarjoa eikä muutenkaan vaadi sen kummempaa analysointia mutta näitä puutteita teema ja pelin hauskuus hyvin kompensoivat. Miinuksia jos haetaan, niin peli saattaa ikävästi venyä liiallisten lisäenergioiden myötä.

Paukuttelun jälkeen pöydissä alkoi pyöriä Carcassonnea, Galaxy Truckeria ja Race for the Galaxya. Itse pelasin HH:n ja slaikkarin kanssa
useamman erän Reiskaa. Ensimmäistä peliä dominoi HH, toista minä ja kolmannen taisi slaikkari voittaa. Aika mukavasti jakautui menestys tasapuolisesti kaikille.

Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt ottaa enemmän vastuuta sopivien "porttipelien" peluuttamisesta. Nyt heti ensimmäisenä pelattiin Bangia, joka ei ehkä kuitenkaan uppoa kaikille vaikka hauska onkin. Lisäksi GT ja Reiska ovat ihan selkeitä "gamer's game"-kategoriaan meneviä tapauksia. No toisaalta, kyllähän se omakin ja muutaman kaverin peliharrastus lähti liikkeelle Illuminatista, joka ei sekään varmasti se paras aloituspeli ole.

Tämmöistä tällä kertaa kirjastolla.

Ei kommentteja: