Työmatkat ja olympialaiset ovat mukavasti sotkeneet pelejä, mutta kaikki likenevä aika on käytetty (parit pelit kirjastolla ja parit kaksinpelit kotona).
--
Eräs kaunis ilta mikon kanssa puhelimessa arvottiin Memoirin, Making of the Presidentin ja Twilight Strugglen välillä mutta päädyttiin lopulta Tide of Ironiin. Itse pelaaminen oli kyllä ihan mukava mutta lopputuloksen kannalta olisi näin jälkiviisaana voinut valita paremmin. mikko nimittäin kylvetti 6-0 enkä missään vaiheessa edes ollut lähellä pisteenkään saamista. Huomaa kyllä, ettei oikein Memoirilla tässä pelissä ratsastella.
---
Eräs toinen kaunis ilta pääsi pitkästä aikaa hyrskyn kanssa saman pöydän ääreen, kun mies oli Englannista saakka Suomeen rantautunut käymään. Ja pitihän sitä tietenkin lähteä hakemaan revanssia Twilight Strugglessa, sillä edellisillä kerroilla tuli hyrskyä vastaan niin pahasti nekkuun jo pelin alkumetreillä. Nyt minä pelasin CCCP:tä ja hyrde USA:ta.
Alussa karhu murisikin sen verran kovasti Lähi-idässä ja Aasiassa, että punakone karkasi parhaimmillaan kaksinumeroiseen johtoon. Kun vielä Neuvostoliiton avaruusohjelma käytti Marhall ohjelman Sputnikin tekoon, teki herra Trumanista ensimmäisen eläimen avaruudessa ja lähetti Itä-Euroopan levottomat ihmiset kuuta kiertävälle radalle, oli pistejohto parhaimmillaan aika mukava.
Mid Wariin tultaessa tilanne alkoi kuitenkin radikaalisti muuttumaan, kun Neukuilla oli kova työ yrittää saada edes jalansijaa Afrikassa ja Etelä-/Keski-Amerikassa. Pahimmalta kuitenkin tuntui, kun muslimien vallankumous estettiin ja samalla neukut karkoitettiin Egyptistä. Ja kas näin - Lähi-Itäkin heilahti jenkeille.
Late Warissa homma rupesi jo näyttämään pahalta, kun Novgorod ei tahtonut pärjätä missään muussa kuin tyhjiömatkailussa tilanteen ollessa 11p kotkan eduksi. Panostus avaruushommiin kuitenkin poiki voiton yllättävällä tavalla kierroksella 9:
USA nimittäin joutui valitsemaan ja näyttämään Headline Eventin ensin tilanteessa, jossa Defcon Level oli kolmosessa. USA:lta pöytään tuli Duck and Cover (3 OP), joka laskee defconia yhdellä. Kun KGB haistelijat kertoivat tämän Kremlin isännille, päätti Moskova todellakin haudata Lännen pelaamalla kierroksen ensimmäiseksi headlineksi "We Will Bury You":n (4 OP), joka myöskin laskee defconia. Näin jenkkien vuorolla syttyi ydinsota. Vielä satojen vuosien päästäkin tästä ne muutamien tuhansien ydintuhosta selvinneiden jälkeläiset kertoivat omille lapsilleen, kuinka iso paha Kotka yritti tuhota aikoinaan koko maailman mutta lempeä Karhu nousi puolustamaan ihmisiä pelastaen heidät täydelliseltä tuholta.
---
Sitten parit kirjastopelit:
20.2.
Ennen pelipäivää jännitti, kuinka paljon porukkaa eksyykään paikalle, kun paikallislehdessä oli juttu kirjaston pelikerhosta. Ihan tyytyväinen saa olla, kun ainakin yksi uusi kasvo ilmestyi joukkoon =)
Kun toisessa pöydässä ruvettiin virittelemään Battlestar Galacticaa, meidän pöydässä pelattiin poolin, moggmanin ja vesan kanssa Colosseumia, joka oli meikäläiselle uusi tuttavuus.Colosseumissa on tarkoituksena järjestää mahdollisimman hienot juhlat omalla areenallaan. Pelin erikoisuus on se, että voittopisteet määräytyvät suurimpien bileiden mukaan. On siis aivan sama minkälaisia rupujuhlia pelin muilla kierroksilla järjestää, kunhan vain viimeistään viimeisellä kierroksella pistää kunnon reivit pystyyn. Gladiaattoreita, villieläimiä, pappeja, häkkejä, soihtuja, harpunsoittajia - eikö vain siinä hyvien juhlien ainekset. Lisäpisteitä vielä heruu, jos joku senaattoreista tai jopa itse keisari sattuu paikalle.Oikein mukava peli oli, vaikka jäinkin viimeiseksi parinkymmenen pisteen marginaalilla. pool vei ylivoimaisen voiton.
Colosseumissa meni se pari tuntia, joten perään otettiin samalla porukalla pitkästä aikaa erä Caylusta. Varmaan viimeksi kesällä on tätä tullut pelattua. Ihan hyvä siis, että tuli otettua mukaan - varsinkin kun voitin rahalinjan avulla. Aikoinaan mietin, että rahalinjalla ei pelissä tee oikein mitään mutta nyt on pari kertaa senkin avulla tullut voitettua. Oikeastaan pelissä on aivan sama, mihin kunkun suosiot panostaa, kunhan panostaa sit kunnolla yhdelle riville ja sovittaa strategiansa siihen. Pelattiin muuten nelinpeli kiitettävää tahtia - vain 75min.
Cayluksen jälkeen aikaa jäi vielä Dominionin Kaukaisille Rannoille. Pari jakoa ehdittiin pelata.
---
27.2.
Aika paljon porukkaa oli kipeänä tai reissussa. Tämä näkyi sekä pelaajien ja pelivalikoiman määrässä. Saatiin kuitenkin pelit aikaiseksi, kun viime viikon lehtijuttu kantoi edelleen hedelmää ja yksi uusi pelaajaa saatiin toivottaa tervetulleeksi.
Loraen, pool ja timo aloittivat Cayluksella. Samalla vl4tku, vesa ja minä mätettiin erä Doomia. Aika karu meininki oli Mars-tukikohdan käytävillä ja mariinit saivat kyytiä. Kiva oli pelata itse maalatuilla napeilla, vaikka itse sanonkin. Cayluksessa puolestaan oli harvinaisen tiukkaa - voitto jaettiin poolin ja timon kesken (91p) ja Loraenilla oli 89p. Sen tarkemmin en pelin vaiheista tiedä.
Näiden pelien jälkeen pelattiin vielä parit erät Carcassonne Kivikautta. Ensimmäisessä mukana oli hyrsky, vesa, vl4tku ja minä. Sijoitukset ja pisteet nyt valitettavasti unohtuivat... Toiseen erään andy ja vl4tku vaihtuivat timoon ja pooliin. Lopussa timo swingasi voittoon, meitsi oli kakkonen, pool kolmas ja vesa neljäs.
lauantai 6. maaliskuuta 2010
Olympialaisten aikaan
Tunnisteet:
'ari,
'kaide,
'pauli,
'vesa,
'vl4tku,
Carcassonne - Kivikausi,
Caylus,
Colosseum,
Dominion,
Doom,
Tide of Iron,
Twilight Struggle
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti