sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Lautapeli-ADHD

Pari viimeistä viikkoa on eletty ilman säännöllisiä peli-iltoja, mistä voidaan löytää myös hyviä puolia. Nyt on tullut keskityttyä enemmän niihin harvoihin omiin peleihin ja ennen kaikkea olen pelannut kotona. Takana on muutamat pelit Oregonia, Menolippua ja Mykerinosta. Jossain vaiheessa taidettiin pelata myös Fist of Dragonstonesia ja Settlers of Catania. Kaikki muut ovat menneet meikäläisen tahdissa paitsi Catan, jossa ehdin rakentaa vain kaksi pätkää tietä ja ostaa pari kehityskorttia, kun jymy-r jo löi nenän lyttyyn. Kyseessä oli ensimmäinen peli sitten SM-kisojen. Tajusin myös tässä, että isossa pelikerhossa kehittää itselleen helposti lautapeli-ADHD:n, josta varsinkin ei-pelikaverit kärsivät. Ei ihme, jos pelaamisesta ei innostu kun joka kerralla se sama tyyppi pakottaa opettelemaan uuden pelin vaikkei edellisiäkään vielä hallitse. Kun itse vielä muistelen muutaman vuoden takaista tilannetta, niin sitä nimenomaan halusi niissä muutamassa pelissä taitojaan hioa (Illuminati, Catan, Caylus). Kun päälle lisätään vielä se että se sama tyyppi aina voittaa kokemuksensa turvin, niin homma on paketissa.

No ettei nyt tekopyhyyteen sorruta, kerrotaan totuus - käytin tässä Catanin SM-kisoista saamani lahjakortin neljään uuteen peliin... Nyt hyllystä löytyy uusina RftG, Bohnanza Fan Edition, Coloretto ja 6 nimmt - kaikki korttipelejä. Paketti muotoutui korttipelien tarpeesta. Lisäksi hyvä puoli näissä on, että meininki ei ole liian ilkeää joten läheisimmät ihmissuhteet ovat turvassa (ehkä). Uusista Reiskaa ja 6nimmtiä onkin tullu jo pelattua. Reiskaa en aikoinaan parin ensimmäisen pelin perusteella vielä olisi hommannut mutta, kun peliin pääsi sisälle, niin olihan se pakko. Nyt vain haasteena on sinnikkäästi työntää peliä pöytään, jotta ne harvat nykyiset pelikaveritkin pääsevät alkukynnyksen yli.

Bohnanzan faniversion kuvitusta on pakko kritisoida. Jokaisessa kortissa on erilainen kuva ja samaan perheeseen kuuluvat pavut erottaa toisistaan vain papumetrin ja yläkulmissa olevien pikkukuvien avulla. Korteista suurin osa on kyllä nättejä mutta pelaaminen voi olla työlästä varsinkin kokemattomien kanssa. Lopullisen tuomion voi antaa, kunhan pääsee testaamaan.



"Luke Skywalker valaisee iltaansa jedivaloilla."

Ei kommentteja: