torstai 4. syyskuuta 2008

Elämää kivikaudella

Tuli aika kirjoittaa ensimmäiset kuulumiset Raumalta. En siis tänne tullessani tuntenut entuudestaan ketään, joten harrastuksen suhteen ollaan palattu lähtöruutuun. Takana on yksi kierros pelilaudalla ja uudelle pitäisi lähteä. Olen ollut täällä nyt noin viikon ja täällä tosiaankin eletään lautapelien suhteen lähes kivikautta. Täällä ei ole pelikerhoa ja huudeltuani Suomen Lautapeliseuran foorumillakin pelaajien perään sain vain yhden vastauksen ja siinäkin on ainoastaan tyydyttiin haukkumaan Rauma ja Pori harvinaisen kuolleiksi alueksi. Näyttää väistämättä siltä, että pakko on itse potkaista toimintaa tyhjästä käyntiin.

Muutama päivä takaperin kävin kaupungilla tiedusteluretkellä. Riemuni oli rajaton, kun löysin tästä alkumerestä Marsista tulleen meteoriitin, joka sisälsi hieman kehittyneempiä elämänmuotoja. Paikallisesta Pop-Pelistä löytyi StarCraft ja Catan hyllystä (joskin hyvin pölyttyneinä). Tästä rohkaistuneena kysyin sitten myyjältä, josko hän tuntisi pelailusta mahdollisesti innostuneita henkilöitä. Sainkin yhden puhelinnumeron, johon soitettuani minut houkuteltiin Bridgeä pelaamaan. Toisin sanoen hommahan meni varsin hyväsesti. Sain kaipaamani todisteet, että Raumalta löytyy akustisesta pelaamisesta kiinnostunutta porukkaa. Villeimpien huhujen mukaan Carcassonnea ja Alhambraakin täällä on joskus pelattu. Noin kolmen vuoden kokemuksella ja 20 pelin omistajana sitähän tuntee tässä ittensä vallan monisoluiseksi eliöksi.

Kyselin puhelimessa samalla varovaisesti kiinnostusta paikallisen pelikerhon perustamiseen mutta siihen ei ainakaan tällä kaverilla riittänyt aikaa. Hänellä on kuitenkin ilmeisesti ystäviä, jotka voisivat olla enemmänkin kiinnostuneita lautapeleistä. Saapahan nähä, kuinka käy. Toivottavasti siemen alkaa itämään. Pitää nyt kuitenkin viimeinkin opetella se Bridge, sillä sen verran vieraskorea täytyy olla. Ja kuuluhan kyseinen peli jokaisen itseään kunnioittavan pelaajan yleissivistykseen. Mistäpä sen sitäpaitsi tietää, jos sitä vaikka tosissaan innostuisi Bridgeä lätkimään. Monet ainakin kehuvat pelien kuninkaaksi ja älyttömän suosittua maailmalla se tuntuu olevan.

Mainostetaan vielä lopuksi Lautapelaaja.netin vuosiäänestystä vuoden 2008 parhaaksi peliksi. Pelin ei tartte olla viimeisen vuoden aikana ilmestynyt vaan mikä tahansa peli käy. Yksinkertaisesti listaa vain pelit, joista olet viimeisen vuoden aikana eniten nauttinut. Oma listani oli:
  1. Galaxy Trucker
  2. Memoir '44
  3. Race for the Galaxy
  4. Bohnanza
  5. PitchCar
Hieman itseänikin yllätti Reiskan päätyminen 3-sijalle, sillä aluksi en pelistä juurikaan välittänyt. Nyt kuitenkin useamman pelin jälkeen olen alkanut saamaan juonesta kiinni, kun pakan kortit ovat tulleet tutuiksi ja viimeisimmässä pelissä paransin piste-ennätystäni lähes parikymmentä pistettä 45 pisteeseen.

Ei kommentteja: