perjantai 29. elokuuta 2008

Kärmespelailua 27.8.2008

Oikein itkettää - nyt oli oikeasti vähään aikaan viimeiset Kärmespelailut mun osaltani. Nyt ei auta muuta kuin toivoa runsaasti vastauksia seuranhakuilmoituksiini raumalaisissa paikallislehdissä. Tämä viimeisin peli-ilta oli kuitenkin mitä mainioin.

Iltahan aloitettiin kuulan kotipolttoisella kaupunginrakennuspelillä, joka kulkee projektinimellä Hamnala. Pelissä oli paljon potentiaalia ja hyvää siinä oli ainakin se, ettei minua ruvennut missään vaiheessa vitjattamaan. Vajaan 60min matsin jälkeen haukuttiinkin sitten
kj:n ja jymy-r:n kanssa peliä 30 minuuttia. Kuulemma jotain rakentavaakin kommenttia oli tullut ja odotan jo innolla seuraava testikertaa.

Hamnalan jälkeen iskettiin samalla porukalla yksi erä Reiskaa. Oiskohan minulla ollut nyt 7.-8. peli ja nyt ensimmäistä kertaa omassa pelissä alkoi olla jo edes hiukan tekemisen meinikiä. Sainkin kaikkien aikojen parhaat pisteeni 45, mihin olin äärettömän tyytyväinen, vaikken peliä voittanutkaan. Edellinen ennätys oli 29p. Pääasia on, että nyt pelistä jo osaa nauttia. Kerta kerran jälkeen
RftG nousee yhä potentieelisemmaksi hankinnaksi.

Seuraavaan väliin kairattiin
jymy-r:n ja tainion kanssa kolmistaan yksi jäälautta täyteen pilkkireikiä Pingwinin merkeissä. Leikkasin itse itseni lillumaan pikkulautoille ja jäin siten ilman kunnon turskasaalista. Oleellista pelissä ei niinkään ole kerätä muiden nenän edestä "2"- tai "3"-laattoja vaan koittaa leikata jäälautasta mahdollisimman isoja siivuja, joihin ei muilla pelaajilla ole enää pääsyä. Kunnon kalansaaliista voi ottaa mallia seuraavasta videosta. Ton edellisen perään on hyvä katsastaaa tämä. Olen varma, ettei mikkään naurata helsinkiläisiä yhtälailla kuin Pila Kampissa.

Reikien porailun päälle saatiinkin sitten pari kunnon joukkotappelua aikaiseksi. Ensin lyötiin peppiksen, anniinan, jymy-r:n, tainion, purman, ollin ja wigginin kanssa PitchCarit, jonka voitin, minkä
jälkeen siirryttiin 6nimmtin hakkaamaan. Pääsin nyt ensimmäistä kertaa kunnon porukalla 6nimmtiä testaamaan. Peli on ihanan kaoottista ja välillä epätoivoistakin. Sopivan helppoa ja ehkä pienellä varauksella aivotontakin touhua 6nimmt on. Hyvästä numeromuistista on ilman muuta etua ja puhujan kykyjäänkin pelissä voi testata. Kerrassaan loistava peli helppojen korttipelien kategoriassa.

Tämän jälkeen porukkaa joutui jonkin verran sairastuvalle. Pitkällisen arpomisen ja juupas-eipäs-väittelyn päätteeksi päädyimme peppiksen, purman, rikun ja jymy-r:n kanssa Trans America merkeissä rautateitä rakentamaan. En osaa sanoa kaikkia pelejä, joita Trans Americassa on sotkettu. Teema ja pelin tavoitteet ovat lähes identtisiä Menolipun kanssa mutta mekaniikka poikkeaa merkittävästi. Siinä missä Menolipussa tärkeää on kerätä kortteja ja suunnitella mahdollisimman arvokkaita reittejä, on Transamerika lähes puhtaasti ajoitukseen ja kaverin siivellä ratsastamiseen painottuva peli. Ihan ok räpläilyä tämäkin on ja hieman tyhjempiin hyllyihin varmasti sopiva peli. En tule ostamaan mutta lahjoituksena ilolla hyväksyisin.

Junailut saivat jatkoa hienon pelin hienosta korttipeliversiosta. Kyseessä oli tietenkin Caylus Magna Carta, jota pelasimme jymy-r:n ja rikun kanssa. Aikoinaan tuli itse arvottua Cayluksen ja Magna Cartan välillä, että kummanko sitä hankkisi. Asian ratkaisi maija, antamalla alkuperäisen Cayluksen synttärilahjaksi. Magna Carta osoittautui juuri sellaiseksi kuin luvattiin. Isoveljeensä verrattuna CMG on nopeampi, leppoisempi mutta ei juurikaan joudu häviä pelaajien eteen asettamiensa tiukkojen päätösten määrässä. Strategioiden puolesta aivan yhtä monipuolinen pikkuveli ei ole ja mukaan on ahdettu pieni korttituurielementtikin. Itse ehkä kallistun enemmän alkuperäisen puolelle, vaikka sillä selvät heikkoudet onkin varsinkin pelin temmon suhteen. CMG antoi idean kokeilla tässä joku kerta Caylusta helpotetuilla säännöillä siten, että kaikki saavat rakentaa omalla vuorollaan linnaa Magna Cartan tapaan ja että kuninkaan suosiot on poistettu käytöstä. Myös lääninherran voisi kenties laittaa liikkumaan jokaisen vuoron päätteeksi 2 ruutua eteenpäin. Näin ehkä peliä saisi nopeutettua, jolloin se sopisi paremmin myös kevyemmäksi ajanvietepeliksi. Itse pelissä kävi niin, että Caylus-voittojeni putki sai jatkokseen yhden CMG-voiton.

Illan päätteeksi porattiin vielä yksi pikainen Pingwin-erä, jonka edellisestä pelistä viisastuneena onnistuin hoitelemaan.

Ei kommentteja: