keskiviikko 20. elokuuta 2008

Ropecon, osa 3

Viimeinkin pääsen kirjoittamaan Ropeconin viimeisen päivän, sunnuntain tapahtumat. On tässä ollut aika melko tiukilla, kun Raumalle muutto painaa päälle. Hmmm... Onkohan muuten Raumalla minkäänlaista lautapeliporukkaa olemassa? Täytyy varmaan henkisesti varautua pelaamaan enimmäkseen tyttökaverin kanssa tai sitten laittaa paikalliseen lehteen 'henkilökohtaista'-osastolle seuranhakuilmoitus: "Haetaan mukavaa porukkaa kaikkeen kivaan. Aloitetaan näin aluksi 2-10 hlöllä mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka innostutaan. Vakipäivä ois kiva. P.S. Olethan saksalaisten tuotteiden ystävä."

Mutta nyt itse asiaan. Kahden valvotun yön päälle su-aamuna laiskotti vähän pidempään. Onneksi janskilla alko taas roolipeli melko ajoissa, niin päästiin myökin jymy-r:n kanssa hyvään aikaan ylös. Paikalle päästyämme päivä alkoi heti Galaxy Truckerilla. Olin hehkuttanut peliä sen verran paljon muille, että nyt kun tilaisuus tuli, oli pakko päästä esittelemään ja itse pelaamaan. Vedimmekin samointein kaksi peliä putkeen hieman eri porukoilla, mikä tarkoitti, että pääsin toisen kerran peräkkäin säännöt opettamaan. Tulipahan ittellekin kunnolla selvitettyä, sillä aiemmin olin vain jonkun muun selityksiä kuunnellut. Sanoisin, että reaktiot olivat kutakuinkin odotettuja. Porukka nautti ja minä siinä mukana. On se vaan mainio peli tuo Galaxy Trucker. Saa ainakin nauraa, mitä välillä ainaisen euro-vääntämisen lomassa tulee kaivattua. Sopivasti sähellystä, omaan napaan tuijottamista ja hienoista vuorovaikutustakin on havaittavissa, jotta peli sopii useimmille. Komponentit ovat näyttävät ja teema hulvaton. Harmi vaan, että peli taitaa olla OoP vähän kaikkialla.

GT:n jälkeen oli ruoka-aika, minkä jälkeen toivotimme janskille hyvät kotimatkat. Pääkallolinnaan palattuamme luulimme, että peliaikaa on vielä reilusti joten aloimme lukemaan Amyitiksen sääntöjä. Kohta kuitenkin tuli kuulutus: "Peliaikaa jäljellä 45 minuuttia!". Pakko oli siinä sitten Ystarin mainoksi kehuttu peli haudata ja ottaa jotain lyhyempää. Löysimme sopivasti viisi henkilöä Zoolorettoon, jonka taas opetin porukalle. Peli kesti sääntöselityksineen juurikin pikkusta vajaat reilut 40 minuuttia, mikä oli mun mielestä hyvä saavutus viidellä hlöllä, joista neljä oli ensikertalaisia. Oleellisesti peli ei tuo mitään lisää verrattuna Colorettoon, jota pelaan mielummin sen kompaktin olemuksen takia. Eläintarhateema on tietysti söpö ja ylimääräisten eläinten tallin takana lahtaaminen täydentää teemaa kivasti mutta muuten kuin teeman takia en näe mitään syytä maksaa Zooloretosta 25 euroa enemmän kuin Coloretosta.

Koska aikataulu meni nyt uusiksi ja olin sopinut Kuopioon paluun vasta illaksi, jäi meille jymy-r:n ja markuksen kanssa vielä aikaa pelailla. Väsymyksen takia ei mitään erikoisempaa kuitenkaan jaksanut, joten jymy-r:n luona pelasimme vain yhden erän San Juania. Ylläripylläri jymy-r niisti taas meidän muiden nokat takaraivoon asti. On se vain käsittämätön optimointiguru. Ainoastaan itseni omistamissa optimointipeleissä voin jotenkin pärjätä mutta missään muussa ei ole toivoakaan. Jos firmaa perustaisin, niin jymy-r olisi siinä firmassa taktikkona.

Selkäsaunan jälkeen olikin mukava lähteä tärryyttämmään Kuopiota kohti. Reippa neljä tuntia ratissa teki hyvää, kun ei viikonloppuna oikein ollut ehtinyt istumaankaan. Oli mukavat conit näin ensimmäisiksi coneiksini. Vähän jäi harmittamaan, ettei tullut enempää uusia pelejä pelattua (vain Yspahan ja Agricola). Tosin laatu korvasi tässä ehkä määrän. Opetin kuitenkin muille aika paljon pelejä, joista suurinta osaa en ollut pelannut aikaisemmin kuin 1-2 kertaa, joten ei ihan vanhojen hinkkaamiseen aika mennyt. Sitten vielä päälle tuli menestystä Catan-turnauksessa, joten viikonlopun saldo jäi reilusti plussalle. Ens vuonna uudestaan.

Ei kommentteja: