torstai 27. marraskuuta 2008

Kaksi eri sarjaa

Viime viikonloppuna pääsin taas käymään Kuopiossa. Kyllähän sen tietää mitä siitä seurasi. Sunnuntaidapparia olikin sitten mukava parannella lautapelien parissa.
Pääpihvi oli tietenkin Agricola, jota matsattiin jymy-r:n, panssarimaunun ja manfredin kanssa meillä. Mulla oli alla ainoastaan yksi peli Ropeconissa - maunulla ja manfredilla ei sitäkään. jymy-r oli sitä vastoin ainakin pistevihkon perusteella mättänyt useammankin pelin ja pysynyt toistaiseksi voitttamattomana.
Kaikilla peli lähtikin sitten ihan omille urilleen. jymiksellä oli se meitsin mielestä mauton kortti, joka antaa porkkanaa jo pelin alussa, kun sitä ei vielä muuten pitkään aikaan ole saatavilla. Mullekin sattu siinä mielessä hyvät kortit käteen, että sain kalalammelta käytännössä niin paljon ruokaa kuin vain halusin sillä kalastaja tuplasi saaliin ja kanootti antoi vielä yhden ruuan ja yhden kaislan bonuksena päälle. Kalastuksen lisäksi keskityin pelissä elikoiden kasvattamiseen ja lampaita sekä lehmiä mulla olikin täydet aitaukset. Lisäksi kirnu teki mulle voita lehmän- ja lampaanmaidosta, eli toisin sanoen ruokaa.
Peli menikin oikein mukavasti. Ainoan, ilmeisesti pelin ratkaisseen kämmin tein, kun en muistanut riittävän aikaisessa vaiheessa laajentaa taloa jotta olisin saanut heti ensimmäisen mahdollisuuden tullen uuden perheenjäsenen töihin. Lopputulos olikin sitten se, että jymy-r voitti 47p, minä olin kakkonen 45p ja tupla Ämmät sitten painivat omassa sarjassaan päätyen tasapisteisiin 27p. Tässä näkikin selvästi jo yhden pelin kokemuksen merkityksen.

Agricola oli saanut kaikki hyvin nälkäisiksi, joten katsoin parhaaksi tarjota porukalle emä hyvvää kanakeittoa etteivät nyt vain karkaisi kesken illan pois. Kyllä maistui ja kaikki taisivat santsata.

Evään vahvistamana lyötiin vielä pöytään Modern Art, jota ei pitkään pitkään aikaan tässä porukassa olekaan pöydässä näkynyt. Peli oli tällä kertaa hyvin erikoinen, kun parilla kierroksella ei myyty kahta artistia enempää ja yksi ja sama artisti oli joka kiesillä suosituin tai vähintään toiseksi suosituin.

Jos jymis ja meitsi oltiin punaniskojen raskasta sarjaa, niin manfred ja panssarimaunu olivatkin sitten kunnon taidemeklareita. panssarimaunu vei pelin noin 450k potilla, manfred oli niukasti kakkonen 430k:lla, meitsi kolmas (360k) ja jymis sai tyytyä pyyhkimään galleriansa tyhjille seinille räkää (320k) - taidetta sekin.

Ei kommentteja: