torstai 20. marraskuuta 2008

The King is Back

Noni, pelattiin taas arin, hyrskyn ja jukan kanssa erä Caylusta. En edes muista milloin on viimeksi tullut pelattua tätä neljällä pelaajalla, kun viime aikoina on pöydän ääressä ollut aina vähintään viisi pelaajaa. Heti huomasi miten peli muuttuu - rahaa, resursseja ja kunkun suosioita on huomattavasti enemmän tarjolla.

Lähdin peliin taas mielessäni rahalinjastrategian kokeilu mutta hommasta ei taaskaan tullut mitään, sillä ehdin vain kerran ottaa suosion rahalinjalta kun jouduin vaihtamaan lennosta strategiaani. ari nimittäin lähti liikkeelle huimalla kylänrakennusvauhdilla. Kun ari vielä keskittyi pukkaamaan pystyyn minulle hyödyttömiä rakennuksia, tarkoitti tämä sitä, että minun olisi itse rakennattava pikapuoliin lakimies, muurarien kiltatalo ja arkkitehti. Jos en tekisi tätä, karkaisivat tärkeät rakennukset liian pitkälle, jotta niitä ehtisi ennen pelin loppua käyttää. Toinen vaihtoehto oli valita kunkulta rakennussuosiot ja, kun sitten kerran tässä rakennuslinjalle lähti, niin siellä pysyttiin.

Tällä kertaa tein kuitenkin jotain aikaisemmista peleistäni poikkeavaa. Pykäsin asuinrakennuksia useampia kappaleita, mikä nosti tuloni jo aikaisessa vaiheessa varsin suuriksi. Lisäksi en tällä kertaa tähdännyt siihen katedraaliin vaan sensijaan rakensin sikalan ja hotellin (vai mikä se nyt olikaan se arvorakennus joka kasvattaa tuloja kahdella).

Lopulta raha ratkaisikin pelin edukseni mutta ei sitä kautta kuin alunperin kuvittelin. Toinen merkittävä tekijä oli, että tällä kertaa pysyttelin koko pelin vuorojärjestyksessä paalupaikalla tai ainakin kakkosena. Erot kasvoivat lopussa selvästi suuremmiksi kuin aikaisemmissa samalla porukalla pelatuissa viiden pelaajan peleissä. Mulla oli noin 85p, hyrskyllä 65p, arilla 57p ja jukalla 40p. jukan peli kaatui muiden jatkuvasti torpattua hänen etupeltoon pelaamansa työläiset. Muutenkin tässä porukassa näyttävät torpedointihalut olevan yleisesti melko suuret ja sitä voikin lähes 100% varmuudella odottaa, että vouti siirtyy aina taaksepäin laudalla.


Vieläkin on siis ottamatta se Caylus-voitto rahalinjan kautta. Piste-, resurssi- ja rakennuslinjat ovat kyllä jo lukuisia kertoja kokeiltuja ja hyväksi havaittuja.

Bridgen puolelta sellainen uutinen, että nyt osaan kuulemma pelata täydellisesti bridgeä - ainakin teoriassa. Luonnollisen systeemin kaikki osat on tullu käytyä läpi mutta siitä onkin vielä pitkä matka niin hyvään rutiiniin, että vois mennä jollekin kerholle pelaamaan.

Ei kommentteja: