keskiviikko 5. elokuuta 2009

Hyvä taktiikka

Jahas, jahas. Toista viikkoa on vierähtänyt ja jotain on ehditty pelailemaankin. Toissa sunnuntaina Rauman Vesitornilla olikin aika hyvin porukkaa kesälomista huolimatta. Iso tekijä tosin oli kummipoikani kahden veljensä kanssa.

Alunperin meillä oli
mikon kanssa suunnitelmissa Tide of Ironia mättää mutta sattuneesta syystä jouduin vetäytymään siitä hommasta. Sen sijaan neppailimme PitchCaria useamman kisan edestä. Pojat pistivätkin oikein kunnolla kampoihin heti ensimmäisestä kisasta asti ja johtopaikka vaihteli useasti pelaajalta toiselle. Onnistuin kuitenkin pitämään nokkimisjärjestyksen ennallaan. Tässä on tosiaan peli, jossa iällä ei näytä olevan lainkaan väliä vaan kaiken ikäiset voivat tasapäisesti kisailla keskenään.

PitchCarin jälkeen vieraat lähtivät ja meille paulin kanssa tuli sopiva tilaisuus koittaa LeHavrea kaksinpelinä. Pistepotti kasvoi molemmilla aikava mukavaksi (318p ja 264p). En muistaakseni yksinpelilläkään ole noin korkeita pisteitä nähnyt (316p oli edellinen näkemäni ennätys).

Päivän aikana toisessa pöydässä pelattiin ari-pekan johdolla King of Siamia ja Containeria, joista varsinkin jälkimmäinen vaikutti erittäin kiinnostavalta. Vannotinkin dhyaita tuomaan Containerin myös seuraavalle Rauman visiitille mukaansa.

Muuten viikolla yhtenä iltana tuli pelattua marian ja hyrskyn kanssa muutama erä Race for the Galaxya. marialle kyseessä oli ensikosketus, joten lähtökohtaisesti saattoi olettaa hyrskyn ja meikäläisen taistelevan voitosta. Yllättävän hyvin maria kuitenkin pelasi heti alusta alkaen eivätkä sijoitukset olleet mitenkään etukäteen saneltuja. Edelliset pelit hyrskyn kanssa olivat päättyneet lähes poikkeuksetta hyrskyn voittoon. Onnistuin kuitenkin ensimmäisessä pelissä päihittämään hyrskyn yhdellä pisteellä ja sekös vasta maistui. Seuraavissa erissä kuitenkin palattiin takaisin normaalin päiväjärjestykseen. Näkyy Reiska istuvan MTG-pelaajan käteen aivan luonnostaan.

Viime viikonloppu jäikin tornipelien osalta väliin mutta perjantaina kuitenkin savarin, vesan ja paulin kanssa kevyemmin pelailtiin. Ensimmäisenä Chinatownia, jota nyt tässä viimeaikoina olen jostain syystä innostunut pelaamaan. Kun pöydässä ei väännetä ja tingata kauppoja liian pitkään, niin Chinatown on todella viihdyttävä peli. Tällä kertaa en saanut kuin yhden ketjun valmiiksi ja kaikki muut tulot jouduin keräämään yksittäisillä liikkeillä. Mutta niitä yksittäisiäkin kun on riittävästi, niin ihan hyvä potti niistäkin kertyy. Lisäksi pari hyvää kauppaa ja savarin unohdus istuttaa neljän liikkeen kokoinen ketjunsa toivat lopulta kakkossijan 20000 dollarin marginaalilla savariin. vesa peijooni meni kuitenkin ylivoimaisesti voittamaan lähes 200 000 dollarin erolla.

Voittajalle piti tietenkin tarjota palkinto - 16cl lumumba (=16cl konjakkia, kaakaota, kuumaa vettä ja maitovaahtoa). Sen verran kihahti muutaman keijon päälle nautittu neloislumumba vesalle kupoliin, että seuraavaksi pelatuista Ingeniouksesta ja 6nimmtistä ei tullut hänen osaltaan oikein mitään. Hyvä taktiikka...

Ei kommentteja: