tiistai 25. toukokuuta 2010

FFG jätettä x2

Perjantai on hyvä päivä mättää kaveria turpaan. Toisin sanoen mikko ja meikäläinen jatkoimme minikampanjaamme BattleLoressa.

Nyt tuli vastaan ensimmäistä kertaa Lore-säännöt. Wizard-pakan loitsut osoittautuivat aika hyödyllisiksi (tai ainakin meikäläiselle ne olivat hyödykkäitä). Esimerkiksi erittäin suosittu tulipallo loitsittiin pariinkin kertaan kentälle ja siinä kärventyi yhden jos toisenkin ihmistaistelijan ja kääpiösoturin pallinahkat. Toinen mukava loitsu oli Portal, jolla oli kiva hajottaa vastustajan muodostelmat tai napata takariviin paenneet haavoittuneet takaisin eturiviin hakattaviksi. Näillä eväillä meikäläiset nappasivat neljännen voiton putkeen pistein 6-3.

Seuraavaan taisteluun kovaan tappiokierteeseen ajautuneet mikkolaiset kaivoivat jostain helvetin kolosta saatanallisen kokoisen la arañan. Ja voi sitä kipua, murinaa ja huutoa, kun hän piiskasi tuon kahdeksansilmäisen paholaisen meikäläisen rohkeiden gobbojen kimppuun. Monta monituista vuoroa meni pelkästään verkkoja katkoessa, kunnes viimein erään hobitin opissa ollut ihmisporukka onnistui häkkisen tappamaan. Tuossa ajassa tilanne oli jo 0-3 vihulaiselle, joten aika viime hetkillä möröstä päästiin eroon. Gobbojen oli kuitenkin pakko rampoina perääntyä. Ikään kuin pilkatakseen mikko viskasi niskaan vielä yhden tulipallon, joka puristi viimeisetkin mehut pikkupirulaisistani. Tilanne oli 1-4, ja alkoipa näyttää pahalta. Ei voinut enää muuta kuin koota kaikkia jäljellä olevat, lähinnä ihmisistä koostuneet joukot yhdeksi suureksi armeijaksi, jossa aina haavoittuneiden tilalle takarivistä nousisi uutta taistelijaa. Ihmeen kaupalla strategia TPS (lue tepsi), kun mikko ei tuntunut millään löytävän paikkoja saada niitä ratkaisevia pisteitä. Näinpä hitaasti pääsin nousemaan 4-5 tilanteeseen. Armeijani alkoi kuitenkin olla kovin heigol habel eikä enää löytynyt miehiä suorin selin miekkaa kohottamaan. mikko näki tilaisuutensa koittaneen ja iski ahnaasti, niin kovin ahnaasti. Ilmeisesti sodan jumalat olivat kuitenkin päättäneet hylätä mikon eikä ratkaisua ensimmäisellä iskulla tullut. Moni mies kuitenkin kaatui ja tiesin, että toista vastaavaa en kestäisi edes jumalien avulla joten oli aika pelata itsensä taruihin tai muuttua tomuksi. Nyt seison tässä kertomassa tuota tarua 6-5 voitosta, joka oli viides peräkkäinen kampanjassamme.

--

Lauantaina koklattiin maijan, anselmin ja mikon voimin FFG:n Warrior Knights. Hiukan pihalla sitä aluksi oli mutta niin vain sinniteltiin eteenpäin. Peli on ihan kivannäköinen ja kortteja riittää. Taistelusysteemissä on vain yksinkertaiset asiat osattu tehdä niin kovin monimutkaisiksi, ettei kenelläkään oikein aivosolut tahtoneet riittää sen täydelliseen sisäistämiseen. Jotenkin se kuitenkin toimi ja peli eteni. FFG:n peliksi hienoa WK:ssa on myös rajoitettu kesto, sillä kun voittopistepooli tyhjenee, peli loppuu. Geekissä kestoksi on merkattu 240min mutta aloittelijoinakin vedettiin pikkaisen alle. Hyvää pelissä on myös se, että siinä on kohtuullisen hyvin tekemistä koko pelin ajan, eikä hirvittävästi tartte kärvistellä. Lopussa maija oli menossa varmaan voittoon, mutta kuinka ollakaan paronineuvosto kokoontui aivan pelin loppuhetkillä ja päätti mikon esityksestä, ettei maija saisi viimeisellä kierroksella lainkaan voittopisteitä. Näin meikäläinen nousi takaa voittoon maijan ottaessa kakkospallin, mikon ollessa kolmas ja anselmin neljäs. Kylläpä teki eetua olla voittaja puhtaasti omilla ansioilla.

Lopuksi vielä ksi erä viritettyä kortti-Veraa, jonka maija voitti ja sai näin kääreitä haavoilleen.

--

Sunnuntai oli taas Vesitornipelien aika ja voi hyvä jumala mitä jätettä Game of Thrones oli. Tai no peli oli sinänsä ihan ok mutta 6-pelissä (moggman, vesa, jinxter, anselmi, typoko, minä) odottelua oli liikaa varsinkin, varsinkin kun kapealla saarella ei toisessa päässä touhuavien valtaperheiden tekemiset mitenkään omaan peliin vaikuttaneet. Lueskelinkin matsin aikana parin muun pelin (Taluva ja Notre Dame) säännöt. Valtaistuinpeli olisi varmaan vielä jatkunut ainakin pari tuntia mutta onneksi pääsin lopettamaan reilun viiden tunnin matsin täyttämällä voittoehdon. Aikamoisen pettymyksen FFG tuotti tässä. Pointseja tulee kuitenkin hyvästä yrityksestä ja varmaan kokeneessa seurassa matsi vois olla nopeakin.

Thronesin jälkeen testattu Taluva tuntui suorastaan ihanalta joten lätkäisin muitta mutkitta BGG:hen arvosanaksi 8. Voi olla, että kontrasti edelliseen oli turhan iso, mikä vaikuttaa arvosanaan mutta kyllä tästä ainakin pienen hetken suosikki tuli. Toisaalta kyllähän nuo muutkin tuntuivat pelistä diggailevan, sillä aika monta Taluva-matsia päivän aikana ilmeisesti väännettiin. Meidän (kaide, hermanni, typoko ja minä) pelissä jäin viimeiseksi mutta eipä tuo haitannut.

Ainiin ja kyllähän sitä tornillakin yksi erä kortti-Veraa testattiin ja hieman palautetta suunnittelijalle annettiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Annetaan puolestaan hieman palautetta blogin pitäjälle.

Jos ei tuo jatkuva fontin muuttaminen lopu niin saitin lukijakunta pienenee puolella, kun äitisi kyllästyy tähän veivaamiseen ja lopettaa lukemisen!

- anselmi

A.Moilanen kirjoitti...

No uiddu. Enpä huomannu fonttivirhettä. Rivityskin on ihan reisillä. Olisi harmin paikka menettää se toinen lukija...