keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kerhoa virittelemässä

Tammikuun alkupuoleen kuului paluu arkeen ja Raumalle. Välissä kuitenkin kävin kummipojan luona ja siinä pelattiin myös parit erät joululahjaksi antamaani Pingwin Deluxea. Kuten vähän etukäteen ounastelinkin, muovifigut olivat 9-vee pojan mieleen ja niillä keksi kaikkea muutakin leikittävää. Myös vanhemmat veljet tykkäsivät. Kenties hauskin kommentti pojan suusta oli kuitenkin, kun siivosimme peliä takaisin laatikkoon ja pingviinit sujahtelivat kivasti omiin lokeroihinsa. Silloin oli kuulemma käynnissä pingujen hautajaiset.

Raumalle paluun jälkeen pelasimme viikonloppuna arin, hyrskyn, jukan, vesan, klasun ja saarisen kanssa Dominionia, jonka jukka oli pukilta saanut. Mulla oli just alla Kinkkuconin kokemukset kyseisestä pelistä enkä voi sanoa, että mitenkään erityisen innoissani oisin ollu mutta ihan mielenkiintoista oli päästä testaamaan josko sitä sittenkin oppisi tästä pitämään. Tällä kertaa pöytään tulleet kortit olivat selvästi tasapainoisemmat eikä peli ajautunut mihinkään noidankehään. Peli ei edelleenkään kuulu suosikkeihini mutta kyllä tätä muiden mukana voi pelata. Nyt jopa onnistuin voittamaan.

Valtakunnan rakennuksen jälkeen siirryttiin valloittamaan avaruutta. Opetin porukan pelaamaan Reiskaa. On se vaan pirun vaikea peli opettaa. Olen jo suht kokenut RftG-opettaja, mutta joka ikinen kerta ensikertalaisilla on samat vaikeudet. Roolien valinta ja siitä seuraavat edut kyllä tajutaan mutta tuotanto ja kuluttaminen eri muodoissaan ovat niitä tuskaisia kohtia. Tämän kertaisessa viiden pelaajan pelissä menikin sitten puolitoistatuntia mutta lopulta pelin idea taisi mennä jopa perille. Kokemus oli valttia ja mulle tuli helppo voitto, kun sain vieläpä käteeni aikaisessa vaiheessa Alien Toy Shopin ja Galactic Trendsettersin. Ei siinä sitten muuta tarvittu kuin Produce ja Consume(2xVP) korttien pyörittelyä. Aika murska combo, ja jos vielä sattuisi Engineerit saamaan pöytään, niin ei tartte itse edes Producea pelata.

Bridgeäkin pelattiin pitkästä aikaa paulin luona, kun lisäksi mukana olivat ari ja hyrsky. Vaikka edellisestä kerrasta oli jo pitkä aika eikä kunnon rutiinia ole vielä päässyt syntymään, niin ihan kohtuullisesti meni pelit. Nyt sitä jo ruppee pikkuhiljaa hahmottamaan pelikuviot. Vielä kuitenkin tarttee jonkin verran harjoitusta ennen kuin Bridge-kerholle viittii mennä jäätymään.

Kerhoista puheenollen, ollaan viime aikoina eri peliporukoissa pohdittu, josko perustaisimme Raumalle oman pelikerhon. Suurin ongelma on varmaan sopivan paikan löytäminen mutta sekin nytkähti nyt tässä askeleen eteenpäin, kun tyypit lupasivat hyödyntää kontaktinsa kyselyissä. Hyvällä tuurilla piakkoin meillä on pelipaikka. Kaupungillakin olis kyllä vuokrattavia tiloja esimerkiksi kirjastossa mutta ideana kuitenkin on, ettei tilasta alettaisi mitään sen kummempia vuokria makselemaan jottei kenellekkään raha muodostuisi harrastuksen esteeksi. Mutta ei nyt pidä vielä liikaa hehkutella, kun asia on vasta alkutekijöissään. Toivotaan, toivotaan.

Lopuksi vielä netistä löytynyt sarjis, josta kiitos anselmille.

Ei kommentteja: