perjantai 2. tammikuuta 2009

KinkkuConin alta

Huomenna se sitten tulee - KinkkuConi nimittäin. Vielä ei oikein osaa oottaa mitään, kun en aikaisemmin ole paikalla käynyt mutta todennäköisesti ainakin hyviä pelejä, tunkkaista ilmaa, hikisiä ihmisiä ja reppueväitä on odotettavissa. Toisin sanoen kaikkea, mitä kunnon itseään kunnioittava lautapelinörtti arvostaa. Pitäsköhän vetää koko Coni ilman suihkua ja hampaanpesua... Jos nyt jotain odotuksia mainitaan, niin Dominionia ainakin ois kiva päästä testaamaan.

Mutta on sitä ennen coniakin pelailtu. Eilen testasin itsekseni ja tänään sitten jymy-r:n kanssa kaksinpelinä Le Havrea (kauraa). Säännöt eivät kyllä ole millään muotoa parhaalla mahdollisella tavalla kirjoitettuja, sillä muutama kohta piti ihan pariin kertaan tavata. Syy on vähän kapulakielisessä tekstissä. Lisäksi pelin kulun olisi vielä hieman paremmin voinut esittää. Nyt ensilukemalla jäi mm. epäselväksi sekoitetaanko supply-laatat aina uudelleen kierroksen alussa ja lasketaanko offer-alueet rakennuksiksi, joihin oma ukko siirretään, kun päättää poimia resursseja itselleen.

Jotain ehkä kertoo yksinpelin ja kaksinpelin eroista, että yksinpelissä keräsin lähemmäs 300p kun kaksinpelissä (joskin lyhennetyssä) minä sain 22p ja jymy-r 19p. Suurin syy tähän on se, että useamman hengen pelissä ruoka muodostuu todella kriittiseksi resurssiksi kun kullakin rundilla on paljon vähemmän toimintoja käytettävissä ennen seuraavaa harvestia. Pitää vielä päästä lisää testimään varsinkin 3-4 hengen peliä ennen kuin lopullista mielipidettä Le Havresta osaa sanoa. Toistaiseksi vaikuttaa kuitenkin hyvältä.

pujon kanssa paukuteltiin myös Memoirin lisäosa Eastern Frontista Suomussalmen taistelut molemmin päin. Kyllä kannatti odottaa talvilautaam sillä tunnelma oli mahtava. Ensimmäisenä meitsi asettui neukkujen puolelle ja uskomattoman korttituurin avulla runttasin 0-6 voittoon kolmessa kierroksessa. Tämän jälkeen vaihdoimme osia.
Rupesi siinä sitten harmittamaan Suomenpoikien kohtalo edellisessä erässä, joten aloitin kunnon sissisodan. Pitkien taistelujen jälkeen Suomen hiihtojoukot löivät kuin löivätkin Iivanalle kiven kurkkuun ja peli päättyi 6-5.

Joulutunnelmistä vielä sen verran, että silloin tuli testattua myös Menolippu-korttipeli, jonka maija antoi tädilleen joululahjaksi. En tiedä mistä pelin kylkeen kesto 30min oli repäisty, sillä meillä peli kesti yli 2h vielä sääntöselityksen jälkeenkin. Tosin meitä olikin täydet neljä pelaajaa mutta silti nelinkertainen peliaika luvattuun nähden aika paljon. Pelistä voi sanoa sen verran, että se menee siihen sarjaan pelejä, joita on mukava antaa sukulaisille lahjaksi. Suomeksi sanottuna ei liian raskasta mutta ei liian yhdentekevääkään, ettei itse jaksaisi sitten käydessään pelata. Kotona junarakentelusta innostuneille suosittelen itse Menolipun Märklin Editionia.

Uutena vuotena lisäksi otettiin muutama erä 6 nimmtiä sekalaisella porukalla mutta kaikki olivat jo sen verran kovassa juubassa, että tämäkin peli oli siinä rajoilla, onnistuuko pelaaminen.

Seuraavan kerran juttua onkin sitten luvassa KinkkuConin jälkeen.

Ei kommentteja: