perjantai 30. tammikuuta 2009

Pitkästä aikaa Blokusta

Keskiviikkoillan kunniaksi pistettiin pikku pelit pystyyn, kun hyrsky ja klasu tulivat meillä käymään. maija sai valita ensimmäisen pelin ja hän kiikutti pöytään kaksi galaksiluokan vaihtoehtoa - Race for the Galaxyn ja Galaxy Truckerin. Näistä ensin mainittu valikoitui lopulta voittajaksi.

Nyt näki taas miten muutaman pelin kokemus auttaa valtavasti. Peli soljui eteenpäin varsin vauhdikkaasti ja kaikilla tuntui olevan jonkinlainen suunnitelma kaikessa tekemisessä. hyrsky runttasi pöytään Alien-korttia toisensa perään ja klasu puolestaan geenimaailmoja. maijalle ei mitään selkeää linjan määräävää korttia sattunut käteen, joten hän lähti sitten rakentamaan koneistoa. Meitsi puolestaan olin heti alussa aika onnellisessa tilanteessa, kun aloituskäteen sattui neljä 6-developmenttia. Näistä sitten päätin lähteä ajamaan Merchant Guildia, joka siis antaa 2p jokaisesta tuotantoplaneetasta. Muuten pöytäkortit eivät sitten olleetkaan mitenkään ihmeellisiä Galactic Trendsettersiä lukuunottamatta. Siinä kun muutaman kerran pyöräytin pöytään Consume 2xVP-kortin, niin loppussa mulla olikin 27p pelkkinä chippeinä. Kaikenkaikkiaan pottia kertyi 61p. hyrskylläkin oli aika kova 56p arvoinen alienkombo. Hällä peli lagas vähän siihen, ettei consume-vaiheessa saanut työnnettyä kortteja mihinkään VP-chippejä saadakseen. klasu keräsi 44p geenikorteillaan. maijan hieno koneisto yskähti vähän lopullisen strategian puutteeseen. Itsekin olen monesti tehnyt saman jutun. Sitä on vain lähtenyt koneistoa rakentamaan ja sitten peli onkin jo yht'äkkiä ohi ennen kuin ehti hienoa tehdastaan hyödyntämään. Reiskassa on pakko tyytyä johonkin pikkukomboon ja lähteä sit sillä vain eteenpäin rynnimään.

Reiskan perään otimma yhden pelin Blokusta. Oli muuten aika mukavaa ottaa tämäkin pitkästä aikaa esille. Oma Blokus (tai siis maijalle muutama vuosi sitten joululahjaksi antamani) rupesikin vähän pölyttymään. maija dominoi tilannetta alusta asti, vaikka välillä näyttikin siltä että hyrsky olisi vahvoilla. klasu ja minä torppasimme itse itsemme varsin lahjakkaasti. Lopputulema oli kuitenkin se, että maija sai kaikki naulat lautaan, klasu oli kakkonen -13 pisteellä. Sitten tulin minä (-16p) ja hyrsky yllättäen jäikin perälle (-18p), vaikka näytti alussa erinomaisen vahvalta.

Lopuksi vielä mäiskästiin erä 6 nimmtiä sillä säännöllä, että edellisen kierroksen pöydätyt kortit jäävät pöytään. En nyt edelleenkään ole varma onko tämä oikea sääntö mutta näin ainakin peli nopeutuu. Eka kiesi oli mulle paha tuottaen 29 härkää ja selvän eron muihin siinä suhteessa. maija veti tylyn nollan. Parilla seuraavalla rundilla tilanne vähän tasottui ja ennen viimeistä jakoa peli oli käytännössä tasan. klasu kuitenkin vetäs katastrofaaliset 40 lisähärkää 31 päälle ja katkaisi pelin. Illan härkäpää löytyi ja siihen oli hyvä lopettaa.

Ei kommentteja: