maanantai 19. tammikuuta 2009

Peli-iltaa Raumalla

Viime lauantai-iltana anselmi, hyrsky ja klasu tulivat meille käymään kevyen lautapelailun merkeissä. maijan toivomuksesta puristimme ensimmäiseksi kätemme nyrkkiin ja heristelimme niitä toisillemme. Peli oli tietenkin Fist of Dragonstones. anselmille ja hyrskylle kyseessä oli ensimmäinen kerta kyseistä nyrkinpuintia mutta hyrsky oli heistä ainut, joka ei puristanut rahojaan rystyset valkoisena vaan eteni casinon pelinhoitajan varmuudella väistämättömään voittoon. Edes me kokeneemmat emme pystyneet jyrää pysäyttämään. anselmikin pelasi täysin irrationaalista peliä keskittyen vain minun kampittamiseeni, vaikkei siitä itse juuri hyötynytkään. No mitä muuta sitä voikaan odottaa tyypiltä, joka suunnittelee itse omat pelinsä...

Seuraavan peliin ajaksi maija siirtyi tauolle, joten meitä oli juurikin sopiva määrä sekoilemaan Galaxy Truckerin parissa. Voi sitä sähellyksen ja metelin määrää. Jokaisella kierroksella peli löi jotakuta oikein pahasti puun takaa ja tilanteet vaihtelivat. Lopputulos oli se, että hyrsky vei onnistuneen viimeisen kierroksen ansiosta taas voiton 57 rahalla, minä olin kakkonen 47 rahalla kun anselmi ja klasu puolestaan jäivät nollille. anselmin kommentti taisi olla "Täysin sekopää peli".

GT:n päätyttyä tuvan olikin täyttänyt jo tuoreen pullan tuoksu ja meidän ei tarvinnut muuta kuin istahtaa valmiiseen teepöytään. On se vaan mainio keksintö tuommonen ruokaa laittava olio. Jotkut sanovat sitä naiseksi ja sitä on kiittäminen. Kiitoksia vuan.

Iltapalan jälkeen hyrkyllä koittikin töihinlähtöaika. Me muut jäimme neljästään ja pienen taivuttelun jälkeen sain anselminkin suostumaan yhteen erään Race for the Galaxya. Lyhyen sääntökertauksen jälkeen peli pyörähtikin käyntiin. Pelitempo oli hitaanlainen mutta sen ymmärtää, sillä peli vaatii todella paljon opettelua ja kortteihin tutustuminen vie oman aikansa. En siis ainoana pakan jotakuinkin tuntevana sen kummemmin alkanut ketään hoputtamaankaan. Pakka ehti pyörähtää pari melkein kertaa ympäri, kun pääsin lopettamaan pelin. Lopputulos: minä 53, anselmi 41, klasu 27 ja maija 20 pistettä. Itse vaihdoin lennosta toisella kierroksen aikana military-taktiikkaan ja, kun vielä kortit Imperium Lords ja Galactic Imperium sattuivat kouraan, niin vaihdos todellakin kannatti. Myös anselmi pelasi militarya mutta tällä kertaa mulla kävi korttien kanssa hyvä tuuri. maijalla peli puolestaan lagasi kunnon consume-planeettojen puutteeseen. Pelasimme tällä kertaa ilman lisäosan tuomia sääntöjä mutta kortit olivat kuitenkin pakassa mukana. Uudet 6-developit tasapainottavat mielestäni peliä.

Illan päätteeksi pistimme vielä yhden erän 6nimmtiä. Olikin muuten ennätystasainen peli, kun ennen viimeistä kierrosta tilanne oli maija60-minä62-klasu59-anselmi64 ja lopussa kaikki paukuttivat reilusi yli 66 häränpään. maija selvisi voittajana 72 härällä, minä olin kakkonen (76), klasu kolmas (81) ja anselmi sai sen kunniakkaan nelossijan (83). Mielenkiintoista, mielenkiintoista. Pelin aikana virisi pieni keskustelu siitä, sekoitetaanko kaikki kortit joka kierroksella uudestaan pakkaan vai jäävätkö pöytään pelatut kortit pöytään. Tällä kertaa pelasimme jälkimmäisellä tavalla, mikä kyllä nopeutti peliä kivasti.

Sunnutai-iltana korispelireissulta paluuni jälkeen pelasimme vielä maijan kanssa yhden pelin Reiskaa. Olisikohan ollut maijan viides peli ja nyt kuulemma ensimmäisen kerran oli sellainen tunne, että osasi edes vähän etsiä jotain tiettyä korttia pakasta. Peli olikin hyvin tasainen päättyen vain 4 pisteen erolla hyväkseni. Itsekin muistelisin tarvinneeni suunnilleen yhtä monta peliä ennen kuin pelaamiseen tuli mitään järkeä. Huima kynnys siis (kuten on monesti aikaisemminkin tullut todettua).

Ei kommentteja: