keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Agricola 3x E-pakka

Maanviljelyksestä innostuneena lainasin sunnuntaina memoiripelien jälkeen jymy-r:ltä Agricolan tarkoituksenani pelata maijan kanssa vielä samana iltana. Käytössä meillä oli E-pakka. Kaksinpelissä vähän nahisti, kun laudalle ei tullut lainkaan lisäruutuja joten kilpailu varsinkin puusta oli kovaa. Jotenkin kuitenkin lutvimme pelissä eteenpäin. Me molemmat taisimme keskittyä eläinten kasvatukseen ja siitähän ei kaksinpelissä hyvä seuraa. Lopulta voitto minulle pistein 37-39.

Maanantaina päivällä koitin sitten luppoajalla yksinpeliä, jälleen E-pakalla. Jo heti alussa päätin, että viivyttelen kaikkien kärryihin kertyvien resurssien kanssa niin pitkään kuin mahdollista, ettei niiden hankkimiseen tartte käyttää enempää vuoroja kuin pakollista. Tässä tietysti auttoi "Seasonal Worker"-ammatti, jolla sain hommattua yhdellä siirrolla sekä ruokaa että viljaa/porkkanaa. Siinä sitten alkuvuorot keräilin viljaa ja ruokaa sekä kynnin peltoja ja hankin ammatteja. Yhden kiven hommasin tosin saviuunia varten. Ainoa asia, jota harrastin koko pelin läpi oli kylväminen ja leivän paistaminen (tietysti samalla siirrolla molemmat). Lopulta sitten summasin 65p. Täytyy tässä taas mahdollisuuden tullen miettiä, miten sitä saisi kaikista maksimipisteet.

Yksinpelin päälle sitten samana iltana pelattiin vielä maijan ja manfredin kanssa kolminpeli Agricolaa E-pakalla. Päivän yksinpelistä innostuneena lähdin taas viljelijä-/leipurilinjalle. Lisäksi en alussa lainkaan kilpaillut puusta vaan annoin maijan ja manfredin nahistella keskenään. Tavoitteena oli hoitaa muut hommat kuntoon ja ottaa sitten loppupelistä kunnon puukasat yhdellä kertaa. Homma meni sitten niin, että kaikesta muusta tuli hyvät pojot mutta elukat muodostuivat pullonkaulaksi. maija repi kohtuullisesti pisteitä vähän kaikkialta ja manfredilla meni vielä vähän opetellessa. Loppupisteet olivat maija 41p, minä 40p ja manfred 27p. Ensimmäinen vähän raskaamman pelin voitto maijalle minua vastaan. Ja sitähän juhlittiin.

Mielenkiintoista tässä leivän leipomisessa oli, että aikaisemmin kovassa käytössä ollut toiseksi viimeisen vaiheen "kynnä ja kylvä"-kortti muodostui vähän turhaksi, koska mielummin sitä oli jauhopöllyissä. Toinen havainto pelistä on se, että ainakin mun mielestä se toimii paremmin jos käytössä on vain yksi pakka kerrallaan. Jos kaikki pakat on sekoitettu toisiinsa, niin paljon todennäköisempää on, että ainakin yksi pelaaja saa täysin turot kortit käteensä eikä pýsty niitä mitenkään kombottamaan. Yhden pakan käyttäminen pistää pelaajat muutenkin samalle viivalle.

Ei kommentteja: