lauantai 7. maaliskuuta 2009

Rauman kirjasto, 7.3.2009

Tänään oli järjestyksessään toinen Rauman kirjaston lautapelikerhon pelipäivä. Edelliseen kertaan verrattuna kasvua oli mukavasti 8-11 henkilöstä 19-22 henkeen. Ikähaitari oli leikkikoululaisista nelikymppisiin. Pöydissä pyöri ainakin tikun selittämänä Carcassonne ja Menolippu. anselmi peluutti Settlers of Catania ja Colorettoa. hyrskyn Agricola oli takuuhitti, jolle löytyi nopeasti pelaajia. Lisäksi minun hyllystäni pelattiin Le Havrea ja Race for the Galaxya.

En luonnollisesti ihan kaikkea ehtinyt havaita mutta viereisessä pöydässä ainakin isot äijän köriläät anselmi etunenässä saivat Coloretossa mallikkaasti turpaansa nuoremmiltaan. Toisessa pöydässä maija puolestaan voiton makuun päästyään jatkoi Agricolassa jyräämistä ja vei voiton pisteen erolla. Lähimmäksi pääsi ari, hyrskyn ja anskun jäädessä selvästi jälkeen.

Meidän pöydässämme aloitettiin Le Havrella, johon osallistuivat maria, vesa ja Turun Stoorista vierailulle saapunut ari-pekka. Säännöt selitettyäni peli lähti käyntiin neljän pelaajan lyhennettynä versiona. Nytkin peli kesti sen palttiarallaa kaksi tuntia, mikä oli varsin sopiva aika. Tähän astisilla kokemuksilla veikkaan, että täyttä peliä ei viitti kahta pelaajaa useammalla pelatakaan tai sitten kaikkien pitää olla jo melko kokeneita jotta peli rullaa nopeasti eteenpäin.

Peli alussa itse keskityin vain keräämään rautaa ja hiiltä, joilla sitten loppupelissä rakentelin muutaman arvokkaan rakennuksen ja rautalaivoja. Toinen melkein vakioliikkeeksi muodostunut veto oli leipoa leipää ja laivata ne sitten karjan rinnalla 3 frangin kappalehintaan. Laivaus olikin pelin ratkaiseva elementti. Loppupisteytys meni seuraavasti (rakennukset/rahat/laivat/laivaus):

maria 28 / 0 / 12 / 30 = 70
ari-pekka 40 / 0 / 24 / 12 = 76
vesa 48 / 0 / 6 / 40 = 94
minä 38 / 9 / 22 / 91 = 160

Le Havren perään pelasimme vielä ari-pekan, vesa ja hyrskyn kanssa erän Race for the Galaxya lisäosalla. Mulla sattui aloituskäteen hyvin geeniplaneettoja ja Genetics Labs, joten strategia oli sillä selvä. Paljon ei kuitenkaan ollut vastaan sanomista, kun ari-pekan sparta rushasi pöydän täyteen alien-militarya ja hyrsky vain muuten kombotteli tehokkaasti. ari-pekka voittikin 66 pisteellä, hyrsky oli kakkonen 52p, meitsi kolmas 38p ja vesa neljäs 23p. Reiska on kyllä ehdottomasti parempi lisäosalla ja lisäosan mukana tulevat tavoitteet selkiyttävät peliä myös aloittelijoille, kun heti pystyy tähtäämään johonkin.

Oli loistava pelipäivä taas ja pelikerho on lähtenyt todella lupaavasti pyörimään. Vielä kun mainostus puree tässä pari viikkoa, niin ensi kerralla on tällä menolla jo tungosta.

Ei kommentteja: