keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Rauman kirjasto la 21.3.

Jos edellisellä kerralla pelaajamäärän kasvu oli huimaa, niin tällä kertaa heilahdettiinkin sitten toiseen suuntaan. Paikalla oli alkuun 6 pelaajaa ja myöhemmin lukumäärä kasvoi kahdella. Iso osa vakionaamoista oli kipeänä, matkoilla tms syystä poissa. No sai sitä pienemmälläkin pelaajamäärällä hyvät pelit aikaiseksi.

Alussa kun vielä odottelimme porukkaa saapuvaksi, pelasimme marian, paulan, tikun ja paulin kanssa erän Colorettoa. Peli päättyi tasan minun ja marian kesken.

Alkulämmittelyjen aikana saapui tuomas, joka sitten siirtyikin seuraavaksi paulan ja paulin kanssa Agricolan perhepeliä pyörittämään. Samanaikaisesti maria, tiku ja minä vaihdoimme ammattia avaruusrekkakuskiksi Galaxy Truckerin merkeissä. Meno oli hurjaa, kun välillä minun piti vastailla viereisestä pöydästä esitettyihin sääntökysymyksiin mutta se kuuluu asiaan. maria ja tiku taisivat olla aika mielissään GT:stä, sillä pelin aikana nauru raikasi ja jälkeenpäinkin kehuja riitti.

Itse jätin GT:n kesken kahden kierroksen jälkeen, kun siirryin myöhemmin paikalle saapuneiden ensikertalaisten kanssa heidän mukanaan tuomaa Carcassonne Uutta Maailmaa pelaamaan. Ihan hyvä, sillä mullekin kyseessä oli uusi peli joten ihan mielenkiintoista oli koittaa tätäkin. Perus Carcassonneen verrattuna Uusi Maailma on selvästi kevyempi ja tuuripainotteisempi. Tutkimusretkeilijöiden eteneminen pakottaa nostamaan omia meeplejä takaisin kouraan keskeneräisistäkin projekteista, jolloin muut pääsevät paljon helpommin keräämään hedelmät. Peli myös keskittyy enemmän pikapisteiden napsimiseen, sillä tutkimusretkeilijän kanssa samalle riville asetettu laatta tuo aika mukavat bonukset. Jos siis Carcassonne on kevyt, niin tämä on sitten vähän alipainoinen - ei pahasti mutta vähän.

Kaikilla pelit loppuivatkin sitten suunnilleen samoihin aikoihin. paula ehti jo juhlia Agricolan voittoa mutta pauli taikoi vielä muutaman pisteen jostain lisää. Tähän sitten lopeteltiinkin ja siirryttiin syömään.

Olikin oikeastaan hyvä saada pikku palautus maanpinnalle, ettei työntekoa uusien pelaajien rekrytoinnissa voi vielä jättää kesken. Sitten homma toimisi hyvin, kun tälläisena heikkonakin päivänä porukkaa olisi paikalla vähintään 10-12. Mukavaa silti taas oli.

Ei kommentteja: