tiistai 12. toukokuuta 2009

Äitienpäivän iltapäivä

Äitienpäiväinen sunnuntai-iltapäivä menikin mukavasti Rauman Vesitornilla maijan, arin, mikon ja paulin kanssa pelaillessa (aamulla onniteltiin äitiä, tottakai). Ensimmäisenä pelinä oli Menolipun Märklin-edikka, joka tuli hankittua alkuperäisen Menolipun tilalle. Sitä rupesi vain kaipaamaan uutta karttaa ja vähän uusia haasteita lukuisten pelikertojen jälkeen.
 
Itse peli meni hassusti, kun aloitusmenolippuja valitessa satuin juuri saamaan puhelun ja unohdin sitten valita reittini. Mulle jäi sitten neljä pitkää reittiä käteen. Viidellä pelaajalla laudalla oli sen verran paljon tunkua, että meinas homma mennä reisille heti alkuunsa. Jotenkin kuitenkin onnistuin juuri sopivasti nappaamaan muutaman strategisesti tärkeän pätkän ja sitten vielä viimeisellä kierroksella rakentamaan sen viimeisen rataosuuden, josta kaikkien neljän reitin onnistuminen oli kiinni. Kun vielä matkustajilla olin saanut kerättyä mukavat 60+ pistettä, niin sain voiton nimiini noin 180 pisteellä. eroa toiseksi tulleeseen ariin kertyi lopulta noin 40p ja kolmanneksi päätyneeseen maijaan jo 60p. mikko ja pauli jäivät alle sadan pisteen kerhoon.
 
Yleinen mielipide oli, että peli on selvästi perus Menolippua parempi ja siihen on helppo yhtyä. Korttien hamstraus ei ole aivan yhtä suuri ongelma Märklin editionissa. Myös pitkät ja lyhyet reitit ovat paremmin tasapainossa keskenään.
 
Menolippu riitti maijalle ja jäimmekin sitten neljästään Le Havrea pelaamaan (lyhennettynä). Lähdin edellisen kerran tavoin liikenteeseen siten, etten juuri välittänyt jouduinko ottamaan lainaa vai en. Kaksinpelissä homma ehkä vielä toimi, kun scorausmahdollisuuksia on enemmän muuta nelinpelissä tärkeät rakennukset olivat niin usein varattuina, että seitsemän lainaa iski pelin lopussa aika pahasti naamalle. Sain ne kyllä kaikki maksettua takaisin mutta siihen kaikki rahat menivätkin. Toinen mielenkiintoinen seikka oli, että minä onnistuin hankkimaan itselleni pelin molemmat telakat. Yllättävää kyllä niillä oli harvinaisen vähän käyttöä, kun vain puolet pelin 14 laivasta rakennettiin (minulla kolme). Ehkä se johtui siitä, että muille ruokaa oli muutenkin riittävästi tarjolla kun minä vain tyydyin ottamaan lisää lainaa tälläisena halvan koron aikakautena. Peli päättyi paulin murskaavaan voittoon, kun hän ainoana rakensi luksusristeilijän päätyen 84 pisteeseen. mikko oli kakkonen noin 60 pisteellä arin ja minun jakaessa jumbosijan 53 pisteellä.

Ei kommentteja: