keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Maratooni

Viime perjantaina pelattiin arin luona pikku 12 tunnin Civilizationit kahdeksalla pelaajalla. ari oli käyttänyt aika tavalla aikaa askarteluun, sillä lauta, kortit ja napit olivat kokonaisuudessan kotitekoisia. Jälki oli kyllä mielettömän hienoa. Täytyy koittaa, jos sitä sais vielä kuviakin jossain vaiheessa tänne. Itse peli päättyi itseoikeutetusti Afrikka-arin voittoon. hyrsky pääsi lähimmäksi hätyyttelemään. Itte jäin useamman sata pistettä voittajasta sijoituksen ollessa viides.

Pelinä Civilization on mukava mutta aivan ylipitkä. Peli kaipaisi useampia lopetusehtoja tai halvempia teknologioita, sillä nykyisellään lopetusehdon täyttyminen kestää ja kestää kun pelaajat nahikseen huonon korttituurin takia alemmille kehitystasoille. Rupes jonniin verran hapoille vetämään tommonen maratooni, kun peli ei etene mihinkään kaikkien jumittaessa. Toki siinä välissä syötiin ja kateltiin omaa vuoroa odotellessa MM-kiekkoo töllöstä. Mutta kokonaisuudessaan Civilization on oikein mainio peli mutta turhan pitkä. Nyt tekis mieli päästä testaamaan Through the Agesia, kun se lupailee samaa kokemusta lyhyemmässä paketissa. Lisäksi kyseessä on viimeinen vielä testaamaton pelini tämän hetkisistä BGG:n TOP 10-peleistä.

Vappuviikonloppuun kuului vielä sunnuntaina Vesitornin pelit. ari oli hommannut varmastikin Rauman parhaan pelipaikan meidän käyttöömme. Näkymät olivat mahtavat ja kahviokin palveli. Paikalle oli eksynyt pitkälle toistakymmentä henkeä ja pelitunnelma oli kohdillaan. Selkeästi sunnuntai-iltapäivä on parempi ajankohta peleille kuin lauantaiaamu.

Ensin pelattiin eeron, vesan ja maijan kanssa Reef Encounteria, johon ari-pekka antoi opastuksen. Värit olivat eri kivat ja mekaniikka oikein mukava. Nyt vain iski taas se perus aluehallinta-ahistus, joka mulla jostain syystä tulee kaikissa aluehallintapeleissä. Kiva peli kuitenkin, vaikka downtime oli välillä aika kamala. eero vei pelin ylivoimaisesti.

Tämän jälkeen mikon, arin, eeron ja ari-pekan kanssa levitettiin pöytään Chinatown. Vaikken enää sääntöjä muistanutkaan, niin hyvin yksinkertaisina niiden selitys onnistui melkein ihan vain ohjevihkosesta suoraan lukemalla. Kovia tinkausvääntöjä koettiinkin. Itse onnistuin hajauttamaan kaupankäynneissä muille jakamani hyödyn kohtuu tasaisesti kaikkien kesken ja pääsin niukin naukin miljoonan yli. Tämä riitti muutaman kymppitonnin voittoon mikosta ja eerosta.

Lopuksi vielä läiskittiin yksi Dominion, jonka onnistuin ensimmäistä kertaa ikinä voittamaan kaiken onnistuessa. Vesitorni on kyllä ylivoimaisesti paras paikka, jossa tähän asti on tullut pelattua. Harmi vain, että se on vain kesän auki.


Ei kommentteja: