lauantai 30. toukokuuta 2009

Operaatio Cobra

Viime tiistaina elettiin tiukkoja hetkiä Memoir-tantereella. Skenaariona oli Operation Cobra ja vastassa saksalainen sika-anselmi. Jo ennakkoasetelmat näyttivät mielenkiintoisilta - liittoutuneilla olisi selvästi enemmän joukkoja käytössään mutta ne kaikki olivat supussa aivan alueen laidalla. Saksalaisilla puolestaan oli valmiiksi erinomaiset asemat puolustustaistelua ajatellen. Meikäläisen oli siis oltava aloitteellinen. Katselin alussa korttejani ja niiden perusteella paras vaihtoehto oli iskeä suoraan keskeltä läpi. Sakemannit kuitenkin onnistuivat pidättelemään aaltoa niin pitkään, että apujoukot ehtivät keskustaa tukemaan. Se tankkien jyrinä peloitti rohkeimmankin liittoumataistelijan sydäntä valaen samalla hurjaa rohkeutta jokaiseen paikalla olleeseen fasistisieluun. Tilanne oli 1-1. Keskusta oli siis tukossa, joten ei sitä auttanut kuin siirtyä vyöryttämään molemmilta laidoilta. Sieltä tulikin haettua kivoja pisteitä ja liittouma siirtyi 3-2 johtoon. Tässä vaiheessa tapahtui kuitenkin jotain täysin odottamatonta jumittuneessa keskustassa - fasu-anselmi runttasi heikoimmatkin joukkonsa eturintamaan teurastaen kaiken edellään. Yht'äkkiä tilanne olikin 3-4 ja Saksa oli vain pisteen päässä skenaarion voitosta. Kaiken kukkuraksi minulla oli ikävästi helppoja maaleja huonojen komentoyhteyksien päässä aivan anselmin piippujen edessä. Onnistuin kuitenkin perääntymään ja ostamaan sen verran lisää aikaa, että sain hankittua tasoitukseen vaadittavan pisteen ja sitten juoksemaan toiseen tavoitteenani olleeseen kylistä. 5-4. Tiukka taistelu. anselmin yllätyshyökkäys oli parasta näkemääni Memoiria. Olin jo täysin varma, ettei hän käyttäisi heikkoja joukkojaan tilanteessa, jossa minä tarvitsin enää 2 pistettä voittoon. Mutta niin vain jätkä tuli ja meinasi voittaa. Oli kiva matsata.

---

Mitäs muuta... Yhtenä iltana pelattiin anskun, tikun, hyrskyn ja savarin kanssa Märklin Menolippua. Just olin päässyt kehumasta, että on todella harvinaista jos jään en sijuitu vähintään kolmen sakkiin Menolipussa. No nyt sitten ajelin -pitkillä reiteillä vääriin kaupunkeihin ja tuloksena oli viimeinen sija. Tiku ehti jo juhlia voittoa mutta sitten annika muisti saavansa 10p bonuksen eniten menolippuja suorittaneena pelaajana. Lopputulokset olivat annika 141p, tiku 134p, hyrsky 132p, ville 94p ja minä 89p.

Menolipun jälkeen tuli pelattua (pitkästä aikaa) Reiskaa neljällä, kun ansku lähti. Sekä voitosta että kolmossijasta väännettiin raskaasti eikä nopealla silmäyksellä ollut lainkaan selvää, kuinka lopussa käy. Viimeisellä kierroksella olisin halunnut tehdä sekä developin että settlen. Minun piti vain arvata mitähän muut olisivat tekemässä ja tietenkin tuplasin väärin. Pöytään tuli neljä developpia. Jäi sitten 7p (bonareilla 8p) arvoinen Rebel Homeworld valloittamatta. Lopulta hyrsky voitti 53p, minä kakkonen 47p, ville kolmas 33p ja tiku neljäs 32p.

Lisäksi on tullut maijan kanssa useampi Genial kaksinpelinä pelattua. Tää on kyllä oikein mukavaa ajanvietettä. Nopea setuppi, yksinkertaiset säännöt ja nopea pelata mutta silti riittävän haastellinen ja viihdyttävä.

Ei kommentteja: