Tällä viikolla sentään pääsin Kärmeksen peli-iltaan, kun edellisviikolla hankittu flunari hellitti. Ilta alkoi Fearsome Floorsilla, jonka otin omasta hyllystäni mukaan. Ennen peli-iltaa seuran foorumilla tyypit olivat ilmoittaneet kiinnostuksensa peliä kohtaan ja ehdin jo toivomaan, josko ois saatu pelin sallimat täydet 7 pelaajaa mukaan (tätä ennen ennätys taitaa olla kuusi). No kj jäi opettelemaan seuraavana pelattavan Age of Godsin sääntöjä, tervonen nukkui sohvalla ja mazikainen pelas nurkassa ASL:ää junnun kanssa eikä muitakaan ilmaantunut paikalle, joten pelaajien määrä jäi viiteen. Mukana olivat humer, riku, tainio, storvik ja minä.
Normaalien sääntöjen lisäksi talon sääntöjä oli kaksi:
1) max 10 sekuntia aikaa yhteen siirtoon
2) edestakaisin sahaaminen laskettiin askeleeksi, eli "eiku"-mahdollisuutta ei ollut.
Kokemukseni mukaan näin saadaan peliin autenttista paniikkitunnelmaa mörön hönkiessä niskaan samalla, kun juoksentelee täysin vaiston varassa käytävillä.
Lopputulema oli se, että kaikki johdattivat 2 nappulaa ulos linnasta. Tie-breakeria ei sovittu eikä kukaan muistanut, kuka sai omat nappulansa ensimmäisenä ulos. Peli päättyi siis tasapeliin. Itse olin lähellä voittoa mutta, kuten niin monta kertaa aikasemminkin, monsteri tuli ja tappoi viimeisen äijäni, kun ulko-ovesta kajastava valo jo heijastui silmistäni. Naurua peli kuitenkin irroitti ja ainakin storvik tuumas, että näin nopeita kaikkien pelien pitäisi olla.
Illan pääpelinä olikin sitten Age of Gods. Jumalan virkaan asettuivat kj, kuula, riku ja minä, jotka kaikki olivat keltanokkia. En tiennyt etukäteen pelistä juurikaan mitään mutta pian selvisi, että bluffausta, puhumista ja vedonlyöntiä oli odotettavissa joten ainakin ennakko-odotukset sääntöjä kuunnellessa nousivat kivasti.
Vaikka AoG onkin vahvasti tuuripainotteinen peli, on siinä kuitenkin taktiikalla ja strategisilla valinnoilla merkitystä. Nyt kokeiltu neljän pelaajan peli eteni mukavan jouhevasti, vaikka sääntöjen tihraamiseen kuluikin välillä aikaa.. Pituus oli sopiva pitkän linjan strategian toteuttamiseenkin, sillä lyhyemmässä pelissä bluffin merkitys ei olisi riittävä. kj vei matsin onnistuneella vedonlyönnilla ja hyvällä puhumisella. Ite ryssin vedonlyönnin kokonaan, kun muistin veikkaussäännöt väärin.
Tykkäsin AoG:sta ja mielellään toistekin pelaan. Jälkeenpäin mulle ainakin tuli tunnelmasta mieleen Colossal Arena. Omaan hyllyyn ensivaikutelman perusteella tuskin tulen kuitenkaan kovin pian hankkimaan, sillä ostoslistalla menee monta peliä edelle. Lisäksi runsaat sääntöjä rikkovat kortit saattavat karkottaa osan satunnaisesta peliseurasta pois. Käytännössä nyt vaaditaan vähintään pari pelikertaa ennen kuin pelin kokonaisuudessaan omaksuu. Näin eka kerralla sitä monesti vain ihmetteli: "ai että tommonenkin kortti löytyy"! Colossal Arena on siinä mielessä aloittelijalle huomattavasti helpompi, että käytettävissä olevat erikoistoiminnot ovat kaikki heti alusta asti kaikkien tiedossa.
AoG:n loputtua riku lähti kotiin ja kalle siirtyi toiseen pöytään lätkimään viime aikojen Kärmeksen hittipeliä Race for the Galaxya, jonka ainakin kolme henkilöä oli ottanut mukaan, vaikka kerhonkin hyllystä peli löytyy. Ittekin olin tässä vaiheessa jo lähdössä koittiin mutta kj onnistui houkuttelemaan vielä yhteen lyhyeen kaksinpeliin Pingwiniä. Jälleen yksi yksinkertainen mutta mukava peli. Jos halvennuksessa oleva Pingwin sattuu jossain silmään, niin täytyy kyllä napata mukaan. Tätä voi speelailla vaikka kummipojan kanssa pelkäämättä, että itse turhautuisi. Kaksinpeli meni 15-20 minuutissa ja toimii.
Kyllä pelaaminen on mukavaa.
keskiviikko 11. kesäkuuta 2008
Kärmespelailua 11.6.2008
Tunnisteet:
'humer,
'kj,
'Kärmes,
'mazikainen,
'riku,
'storvik,
'tainio,
'tervonen,
Age of Gods,
Colossal Arena,
Fearsome Floors,
Pingwin,
Race for the Galaxy
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti