tiistai 17. kesäkuuta 2008

Kärmespelailua 17.6.2008

Tällä viikolla kärmeksen peli-ilta oli siirretty keskikesän pakanajuhlan takia tiistaille. Itse saavuin paikalle vähän myöhässä, jolloin tainio, tervonen, storvik ja kuula olivat jo alottaneet Race for the Galaxyn lätkimisen. Muita ei lukemalla näkynykkään.

Otinpa siinä sitten joutessani kärmeksen hyllystä Citadelsin ohjeet luettavakseni. En ollut vielä kertaakaan pelannut kyseistä peliä, vaikka paljon siitä olin kuullutkin. Bluffaaminen ja kaverin kiusaaminen ovat kuitenkin aiheita, jotka lähtökohtaisesti aina kiinnostavat, joten noin periaatteessa olen ollut pitkään halukas tutustumaan. Itseasiassa meinasin tilata Citadelsin aikaisemmin keväällä suoritetussa kimppatilauksessa jenkkilästä, mutta rahat loppuivat tuolla kertaa kesken. Ainakin sääntöjen perusteella peli vaikuttaa mainiolta. Tavoite on selkeä ja mekaniikka yksinkertainen -> oletettavasti helppo opettaa. Lisäksi ainoa mutkistava tekijä, eli roolikortit selittävät itse itsensä. On muuten Fantasy Flightin peliksi varsin hyvä sääntökirja ja muutenkin paketissa on yllättävän vähän pikkusälää.

Kohta muut saivatkin jo Reiskan päätökseen, minkä jälkeen otimme viidestään erän Fearsome Floorsia. Jälleen käytössä olivat paniikkisäännöt, joista olikin aikaisemmin puhetta. Tällä kertaa pistimme muistiin, missä järjestyksessä kukin omia ukkojaan johdatti linnasta ulos. Jälleen jouduttiin tie-breakiin tervosen, kuulan ja minun välillä, kun monsteri kävi taas ruokailemassa aivan ulko-oven edessä. tervonen vei potin.

Kävi mielessä, josko ensi kerralla ottaisi peliin kaksi hirviötä siten, että molemmat monsut lähtisivät alussa eri suuntiin mutta liikkuisivat aina yhtä paljon. Liikkumisjärjestys määrättäisiin ennen peliä. Lisäksi hirviöt eivät näkisi toistensa läpi. Tällöin pelin voittoon saattaisi riittää vain yhden napin ulos saaminen ja kaksi nappulaa toisi jo lähes varman voiton. Haastetta ainakin tulisi huomattavasti lisää.

Tässä vaiheessa storvik ja tainio jo lähtivätkin pois, joten jäimme tervosen ja kuulan kanssa kolmistaan. Olin mielessäni toivonut Citadelsia mutta homma tyrehtyi pelaajien vähyyteen. Päädyttiin lopulta ottamaan erä Bohnanzaa. Kolmella pelaajalla kaupankäynti on vähän rajoitettua mutta ihan kivaa pelaaminen silti on. tervonen hoiti tämänkin pelin lopulta. Ite hävisin yhdellä rahalla. Täytyy kuitenkin kyllä myöntää, että parhaimmillaan Bohnanza on 4-6 pelaajalla, jolloin ei aina tartte samojen tyyppien kanssa käydä kauppaa ja muille annetun hyödyn saa paremmin hajautettua. Tämä on tietysti voittoa tavoittelevan pelaajan ajatus.

Peli-ilta jäikin sitten tähän, kun kaikki lähtivät koittiin. Itte lainasin kärmeksen kirjastosta Citadelsin juhannuksen ajaksi. Toivottavasti saa jossain välissä kunnon pelit aikaiseksi.

Ei kommentteja: