sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Kesäviikonlopun kovat pelit, osa 1

Keskikesä oli keskeisimmillään, kun ensimmäisen vakipeliporukkamme jäseniä kokoontui viikonlopuksi Kuopioon. Säät suosivat sisällä pelattavia lautapelejä, joten taas on paljon tarinaa kerrottavana. Tässä jutun ensimmäinen osa.

Perjantaina jymy-r ja stubbe täräyttivät illansuussa autolla Espoosta Kuopioon. Kun vielä panssarimaunu pyörähti hieman perässä luokseni, niin siinä jo rupesi olemaan hyvä porukka aloitella pelaamista. Nyt kun kerrankin oli juuri sopivasti ihmisiä paikalla, lyötiin ensimmäisenä pöytään Doom. Pelinomistaja minä luonnollisesti päädyin pelaamaan pahiksena ja lähetin muut kolme sankaria suorittamaan peruspelin 3. tehtävää, Infernoa.

Mariineiden tehtävänä oli pelastaa kolme loukkuun jäänyttä tutkimusapulaista, jotka ehkä pystyisivät sulkemaan portin maailmaan, jonka kautta hirviöt pääsivät maailmaamme. Tutkimusapulaiset eivät kuitenkaan selviäisi ikuisesti vaan pelaajilla oli vain rajoitetuisti aikaa löytää heidät. Yhdenkin kuoleminen tarkoittaisi pahuuden voittoa.

Tiedemiesten tulevaisuus ei näyttänyt valoisalta, kun pelastajilla rupesi tuhraantumaan useampi kierros aikaa jo ensimmäisessä huoneessa. Lopullisesti meno hyytyi toiselle alueelle ajan loppumiseen.

Pelissä oli mukavasti tu
nnelmaa kain ja minun maalaamien figuureiden ansiosta. Projekti on vielä kesken mutta ehdottomasti näin vahvaan teemaan nojaava peli ansaitsee maalatut napit. Myös tämänkertainen peli vahvisti näkemystä, että pelaajien ei juurikaan kannata jäädä hirviöitä lahtaamaan. Paras taktiikka on vain juosta kentän läpi ja löylyttää vain pahasti tielle asettuneet mörnit.

Olin ajatellut, että pojille tulisi matkalla jano joten olin käynyt kantamassa kaupasta kaikille keijoa. Doomin jälkeen tyhjiä pakkauksia löytyi sen verran paljon, että oli aika siirtyä tilanteeseen paremmin sopivan PitchCarin pariin. Tässä vaiheessa porukkaan liittyi vielä manfred. Luvassa oli kaksi tiukkaa kisaa. Annoin pojille vapaat kädet suunnitella molemmat radat ja niistä tulikin hyvin mielenkiintoisia.



Kuopion velodromilla jymy-r, manfred, panssarimaunu, stubbe, adebisi

jymy-r
hoiteli molemmilla kerroilla aika-ajot suvereeniin tyyliin mutta ei pystynyt käsittelemään itse kisan tuomia paineita ja hyytyi pahasti viimeisille sijoille. Kovinta vauhtia radalla piti meikäläinen, vaikken aika-ajoissa pärjännytkään. stubbe, manfred ja panssarimaunu kisasivat sitten tiukasti muista sijoista. Tämä oli party-pelaamista parhaimmillaan.

Neppiksen jälkeen porukalla rupesi olemaan jo kovin liukkaat lanteet ja laajat liikeradat. Niinpä siirryimme Kuopion yöhön. Lasit paukkuivat tappiin asti, minkä jälkeen nakkiksen kautta palasimme pääkallopaikalle. jymy-r ja stubbe ottivat vielä inkkaripokerit 10 chipin stackeilla. Panoksena oli makuupaikka lattialla. Häviäjä joutui minun viereeni parisänkyyn. jymy-r voitti.

Valokuviakin tuli otettua. Ne lisään blogiin, kunhan saan siirrettyä kuvat koneelle.

Ei kommentteja: